"Магазинчето за шоколад и мечти" - една вкусна и очарователно сладка книга

книга
Снимка: ИК "Хермес"

В една студена януарска сутрин пет жени се срещнаха на една оксфордска уличка, обрамчена с шест стари фенера и осем празни кашпи, в които през лятото цъфтяха и разпръскваха аромата си най-разкошните цветя на света. Тази мъничка павирана пресечка тръгваше от една от големите търговски улици и често оставаше незабелязана. Който обаче попаднеше на нея, откриваше много повече от няколко магазинчета – а именно топлина, усещане за уют и искрена дружелюбност...

Добре дошли отново на „Валери Лейн“!

Кийра обича това, което прави. В малката си шоколатерия тя изработва ръчно сладкарски изделия – домашните й бисквитки, шоколадовите бонбони и плодовете с кувертюр привличат любители на вкуснотийки на всякаква възраст. А често и самата тя не може да устои на апетитните сладкиши. Но какво значение има? Тя не би се отказала от своята страст, пък и харесва извивките си. Но гаджето й Джордан, с когото вечно спорят, е на друго мнение.

За щастие Кийра има верни приятелки, които я подкрепят и я харесват каквато е. Освен това напоследък един очарователен клиент пазарува все по-често в магазинчето за шоколад...

След забавната и стопляща сърцето история от „Магазинчето за чай и щастие“ петте приятелки ви канят да си приготвите парче вкусен шоколад и отново да се потопите във вълшебната „Валери Лейн“!

книга
Снимка: ИК "Хермес"

***

Рецепти от „Шоколатерията на Кийра“

Остава около месец до Празника на любовта „Свети Валентин“ и ако планирате да изненадате любим човек или да зарадвате себе си с нещо шоколадово, ви предлагаме една вкусна рецепта от „Магазинчето за шоколад и мечти“. Още идеи за сладки изкушения, ви очакват сред страниците на романа.

Бели сърца с портокал и макадамия

Съставки за около 30 бонбона:

75 мл сметана

300 г бял кувертюр

1 с. л. настъргана портокалова кора

1 шишенце портокалова есенция

50 г накълцани на ситно ядки макадамия

Затоплете сметаната в тенджера. Добавяйте постепенно кувертюра и бъркайте, докато се разтопи. Изсипете сместа в купа и охладете за два часа в хладилника. След това я разбийте с миксер до получаване на кремообразна консистенция. Добавете настърганата портокалова кора, есенцията и ядките. Напълнете шприц и разпределете сместа в сърцевидни формички за бонбони. Оставете за един час в хладилника.

Кийра препоръчва да използвате бял шоколад, но бонбоните са превъзходни на вкус и с млечен или леко горчив шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти