Как се отразява сексът на жените?

Как се отразява сексът на жените?
Снимка: Thinkstock

Сексът може да предизвика "забележителни" реакции при жените, включително да промени плодовитостта, имунната им система, либидото, храненето и навиците за спане, като активира различни групи гени, показва изследване.

Учените изследвали плодови мушици, но твърдят, че откритието им се отнася и за други животни, включително хора, при които спермата и семенната течност се освобождават в тялото на женската по време на секс.

Учените от университета в Източна Англия изследвали как плодовите мушици реагират при чифтосване.

Те установили, че един протеин, срещан в семенната течност, предизвиква широка гама от реакции в много гени на женските, които се проявяват по различно време и в различни части на тялото й след чифтосването.

"Вече е известно, че протеини на семенната течност, предавани от мъжките по време на чифтосване, предизвикват забележителни последици в женските, включително променят храненето, имунната система, навиците за спане, водния баланс и отзивчивостта за секс.

Ние изследвахме последиците от един загадъчен протеин в семенната течност, известен като "секс пептид", и установихме, че той променя забележителен брой гени при женските, както във времето, така и в различни части на тялото.

Наблюдавахме значителни промени в гените, свързани с развитието на яйцеклетките, имунната система, храненето, поведението", съобщи ръководителят на изследването проф. Трейси Чапман.

Изследването показало, че протеинът в семенната течност е "главен регулатор", което в крайна сметка означава, че мъжките имат пряко и глобално влияние върху поведението и репродуктивната система на женските. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти