Жените все повече разчитат на мъжете си

На върха на щастието
Снимка: Getty/Guliver

Въпреки все по-нарастващото излизане от употреба на брака в съвременните взаимоотношения, екип от британски социолози е направил изследване, което показва, че съпругът е този, на когото жените първо биха се доверили, а не на най-близките си приятели.

В анкетата са участвали над 40 хил. двойки, като голяма част са отговорили, че най-напред гледат да споделят определена случка и притеснение със своя партньор и чак след това идва редът на познатите и роднините.

Само една четвърт от представителите на силния пол например биха изповядали лична драма или поискали съвет от техен другар мъж.

Дори и дамите, които са традиционалистки в подробното споделяне на житейски случки и тревоги ще предпочетат своя любим, за да потърсят неговото мнение по определен въпрос. Съдейки по анкетата, това се случва при 50% от жените.

"Партньорите са символ на положителна подкрепа за две трети от запитаните, които разказват, че човекът до тях най-точно разбира емоциите им, а 10 на 100 допълват, че се чувстват изоставени от своя съпруг или съпруга точно в трудните етапи на живота си", коментира професор Хедър Лори, ръководител на въпросния проект.

Тя допълва, че хората, имащи рамо до себе си, се радват на по-добра психическа устойчивост, а освен това и мъжете, и жените определено предпочитат да разкрият дадена ситуация с индивид от противоположния пол.

Близо четири процента от мъжкото съсловие нямат нито един приближен, на когото да доверят каквото и да било, а със същия казус пък се сблъскват две на 100 от жените.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти