Честито на всички - днес е денят на мързела
Снимка: Thinkstock

Днес празнуваме, докато мързелуваме - честит ден на мързела!

Ако има нещо по-любопитно от Деня на лъжата, това е 10 август - важна дата от календара, на която с право можем да почерпим всички. Днес е Международен ден на мързела.

Празникът се отбелязва повече от столетие. Кога и къде това е станало за пръв път обаче, не е известно. Вероятно първите честващи датата са били доста небрежни. Или пък просто ги е домързяло да се впишат в историята. 

„Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене.” Това е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел.  

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа. 

Снимка: Thinkstock

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година. Макар да няма официална статистика, почитащите Международния ден на мързела са единодушни, че първенци по целогодишен мързел са политиците. Без разлика на националност, пол, раса, вероизповедание и партийна принадлежност. 

За стимул, ако дотук не сме успели да ви убедим, че мързелът е благо, ви предлагаме няколко мъдри мисли:

Мъдри мисли за мързела

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти