Как да подсилим и подобрим ефекта на червилото

Ето как червилото (и не само) няма опция да не прикове погледите върху актрисата Амбър Хърд
Снимка: Getty/Guliver

Дълбоко се съмняваме да не сте попадали на онези разобличаващи снимки, изобразяващи холивудските знаменитости с чорлави коси и липса на грим, но когато макияжът и добрата фризура се включат в играта, всеки малко или много бива очарован от визията им на червения килим.

Не сме убедени, че добре нанесеното червило, спирала или фон дьо тен ще ви телепортират тутакси на някоя бляскава церемония, но определено биха могли да подобрят самочувствието и настроението ви, което все пак си е постижение, имайки предвид налегналите ни зимни и леко мрачни настроения.

Засега оставаме на вълна "червило", за да разберем как да го задържим по-дълготрайно и притегателно върху нашите устни.

* Ако искате да запазите цвета на червилото за повече време, е добре да използвате неутрален молив за устни. Изберете негов нюанс, отговарящ на естествения тон на вашата уста, а след това я очертайте и запълнете с него, преди да нанесете червилото или глоса.

* Глосът и гланцът за устни може и да придават сияещ вид на устните, но все пак не са достатъчни за пълноценната хидратация на тази лицева зона. Така че не пропускайте да добавите успокояващ балсам за устни (особено през лятото и зимата), който освен с овлажняващите функции ще се справи и с по-лекото и меко преливане на самото червило.

* Не се притеснявайте да комбинирате няколко тона от сходна гама цветове, защото има шанс (е, може и нищо да не излезе, но не би ви коствало кански усилия да пробвате) да откриете нова и още по-добре стояща ви багра чрез миксирането на червила.

* Различните вариации на глоса с метализиращ ефект са способни да притъпят всеки по-остър и притесняващ ви нюанс на устните. Чисто и просто го поставете върху червилото и всичко ще си дойде на мястото.

* Червилата и глосът стават по-лепкави с времето, затова следете внимателно техния срок на годност, за да не си причинявате ненужен и загрозяващ дискомфорт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти