Вреден ли е фон дьо тенът?

Вреден ли е фон дьо тенът?
Снимка: Thinkstock

Фон дьо тенът е наричан вълшебник на макиажа. Сигурно няма жена, която поне веднъж да не е прибегнала до услугите му, за да се почувства по-красива и желана.

Слуховете, които са достигнали до нас за вредите от него, бързо се развенчават от консултантка в лъскав магазин за козметика, която обяснява, че в днешно време декоративната козметика е толкова напреднала, че консистенцията на подобен вид макиаж е лека и позволява на кожата на лицето да диша, не запушва порите, а по-скоро ги предпазва.

Истина или лъжа?
Истината е някъде по средата. В голяма част от продаваните продукти на пазара се съдържат редица синтетични съставки, които не само, че не са полезни за кожата, но са и вредни. Внимателно четете етикетите върху фон дьо тена, защото често ще срещнете съставки като полиетилен гликол, който се получава чрез сложни химични процеси с голяма токсичност, минерално масло (petroleum, liquid paraffin, mineral oil, petroleum jelly), което звучи много природно на български, но всъщност е широко разпространен петролен дериват и е класифициран като канцероген.

Минералното масло е вторият по важност фактор за преждевременно стареене след слънцето, тъй като забавя регенерацията на кожата.

В порите на кожата дори след редовни домашни почистващи методи с тоник и мляко се задържа голямо количество от фон дьо тена, който запушва пората и е причинител на редица бактерии и инфекции.

Задавали ли сте си въпросите: Колко сте красива без фон дьо тен? Как можете да имате красива и здрава кожа без да има нужда да посягате към тубичките с течност?

Редовното ексфолиране, хидратиране и регенерация са процеси изключително важни за здравият и красив вид на вашата кожа. Всички те са включени като стъпки в най-съвременният и безболезнен метод за почистване на кожата в дълбочина - Хидрафейшъл (Hydrafacial).

При този метод няма ръчно почистване, а с помощта на вакуумен накрайник и набор от серуми, кожата на лицето блести след почистване и е хидратирана с хиалуронова киселина, съдържаща витамини и антиоксиданти. Това е единствената позната в козметичният сектор процедура, която ефикасно почиства всичко и извлича директно от порите органични и неорганични замърсявания като остатъци от фон дьо тен. Не случайно Хидрафейшъл печели 4-ри поредни години наградата за най-добър апарат за лице. 

След процедурата, можете директно да се уверите какво е извлечено от кожата ви в специален контейнер с вода. В края на терапията се вижда жълтеникава течност, която е обрала всички “боклуци” по кожата – люспи, себум, комедони и замърсявания.

Международният клиникъл трейнър на терапията Валерия Цимбал, споделя впечатленията си, че дори дами с изчистени лица без грим, след почистване с Хидрафейшъл са шокирани, защото в чашата им се виждат остатъци от фон дьо тен предвид, че те пристъпват към процедурата с чиста според техните представи кожа.

За да сте сигурни че вашия фон дьо тен не съдържа вредното за кожата минерално масло, направете следният тест:

1. В чаша гореща вода капвате фон дьо тен.
2. Разбърквайте с четка.

Ако течността се разтвори, то фон дьо тена няма вредни влияния върху кожата. Ако остане гъст, това означава, че се наслоява в дълбочина и кожата не може да диша.

В такъв случай, просто го изхвърлете.

Коледните празници наближават, не отлагайте, а се запишете за процедурата в някой от студиата предлагащи терапията! Можете да ги намерите линкове в сайта на www.liceto.bg ( секция СТУДИА).

Edna.bg съвместно с Бул Мед Консулт ви дават шанса да разберете какъв точно тип е вашата кожа и да спечелите процедура Хидрафейшъл! Направете си онлайн тест за установяване типа на вашата кожа на www.liceto.bg. След това изпратите мейл озаглавен "ИГРА" с вашият отговор от теста на мейл: edna@netinfocompany.bg*.

Времето за участие в играта е от днес 09.12.2014 г. (вторник) до 12.12.2014 г. (петък) Не пропускайте шанса си!

*Периодът на играта е от 10:00 ч. на 9.12 (вторник) до 23:59 на 12.12 (петък). В играта за спечелване на безплатна процедура участват всички, изпратили електронно писмо до посочения имейл с резултата от направения тест за типа кожа. След приключване на играта имейл адресите на всички участници ще бъдат използвани с маркетингова цел от Бул Мед Консулт. Печелившият ще бъде обявен чрез статия в сайта на 15.12.2014 г. (понеделник).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти