Не вярвайте на тези красиви лъжи

Вече не знам на какво да вярвам
Снимка: Getty/Guliver

Ако впрегнем силата на човешката суета в електрическа енергия, може би в близките няколко десетилетия няма да имаме нужда от никакви други източници на този тип мощности. Затова и ние не смятаме да оспорваме все по-мощното влияние на козметичните продукти в живота ни, защото тази тенденция си е 100-процентова истина (кажете, че послъгваме и ще почерпим), но пък не сме съгласни да си затворим очите за поредицата от измислици-премислици, които витаят в общественото разкрасително пространство.

Мазен тип
Повечето хора, които страдат от акне и омазнена кожа масово избягват нанасянето на каквито и да било масла върху лицето си, но не бива да мерим всичко с един и същ аршин. Много от етеричните масла като тези с екстракт от роза, евкалипт, чаено дърво и лайка имат хидратиращо действие и не биха застрашили този ви визуален проблем за нищо на света.

Можете да стегнете порите вовеки веков
За съжаление обаче техният размер е генетично предопределен. Разбира се, временното им стягане с определени маски и процедури, както и заличаването с грим са постижими цели, но тяхната трайност няма да ви радва за дълго. Добре е преди да поставите фон дьо тена задължително да не пропускате и основа, защото с нейна помощ порите ще бъдат прикрити със завиден оптически успех.

Натуралните продукти са "дъ бест"
Няма спор, че природата и нейните богатства са дружелюбни към красотата, но уви не при всеки тази максима важи и върши озаряващи чудеса. Ако сте притежатели на чувствително лице, бъдете внимателни с този тип екологично чисти съставки по простата причина, че много от тях предизвикват алергични реакции. Така че четете добре етикетите и купувайте подобни артикули от сигурни места, тъй като напоследък думите "био" и "естествена" се прикачат почти на всичко, но произходът доста често няма нищо общо с хармоничния свят на майката природа.

Пазете се от слънцето
Не си мислете, че слънцезащитните кремове са ви необходими единствено, когато навън пече ли пече. Здравата кожа се нуждае от защита и във времена на вятър, облаци и сняг. Затова използвайте подхранващи и овлажняващи средства, дори и през прозореца ви да не се подават така чаканите от всички нас слънчеви лъчи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти