Цветни обувки и кецове за пролет 2016

Цветни обувки и кецове за пролет 2016
Снимка: Christian Louboutin, Acne Studios, Dolce&Gabbana;, Nike, Saint Laurent

Биляна Божилова

Цветя и ярки цветове ще насочват вниманието към стъпалата ни през новия моден сезон. С такива обувки и кецове няма как да останете инкогнито. Цветната модна пролет категорично се пренася и върху обувките.

През пролет 2016 модните тенденции повеляват задължително да оцветите стайлинга и ежедневието си с чифт обувки или кецове на цветя или в ярки цветове. Имате огромен избор от модели и принтове, защото почти всички големи дизайнери са включили този тренд в пролетните си колекции обувки.

Добавете или извадете от раклата чифт островърхи обувки, защото са много актуални. Но веднага бързам да уточня, че това не означава, че трябва да пренебрегвате обувките със заоблени върхове. Просто модната демокрация тържествува без правила и канони.

Има още интересни пролетни обувки, които заслужават внимание, затова нека ги разгледаме по-подробно:

Цветни обувки
Обувки на цветя
Ефектни кецове
Сребристи
С остри върхове
Каубойски, цветни
С принт питон
Обувки на бъдещето

Цветни обувки

Започвам с обувките в микс от няколко цвята, но не цветя. Важно уточнение, защото при толкова цветна пролет, няма как да не стават обърквания. Най-вдъхновяващото е, че колкото по-шарени обувки обуете, толкова повече модерност ще демонстрирате. Пролет 2016 настоява да избухнем в пъстроцветна феерия без граници.

Обувки на цветя

Най-красивите нюанси са именно в цветята, а природата най-добре знае как да ги комбинира. За нас остава да си купим нови обувки с флорални мотиви и да се заразим с отличното им настроение. Само разгледайте пролетната колекция на Dolce&Gabbana и няма да имате нужда от допълнително вдъхновение.

Ефектни кецове

За пореден моден сезон кецовете и маратонките не са обикновени спортни обувки, а фешън аксесоар. До скоро удобството беше най-голямото им предимство. Пролет 2016 обаче ги облива в цвят и изящни декорации. Резултатът е модно бижу за стъпалата, което е и изключително комфортно.

Сребристи

Кои освен ярките цветове, най-силно привличат вниманието? Металическите нюанси. Тази пролет предлагам да заложите на сребристото и да демонстрирате модно благородство от висока класа. От кецове до обувки на висок ток, няма модел, който да не изпъква в сребристо.

С остри върхове

Върховете на обувките смело сочат напред. От остри, по-остри, показват вярната посока за безкрайните женски амбиции. Ако находчиво сте запазили някой чифт островърхи обувки, сега е моментът да го извадите. Иначе ще трябва да инвестирате в нови, поне ако държите да следвате модните тенденции.

Каубойски, цветни

Забравете за Дивия Запад в кафяво и бежово. Сега е по-див отвсякога, поне по отношение на обувките. Каубойските обувки и боти са в микс от ярки цветове, като не мога да не призная, че много им отива. Моделите на Marc Jacobs убедително потвърждават това твърдение.

С принт питон

Влечугите са се заинатили и отказват да напуснат модния подиум за пореден моден сезон. През пролет 2016 най-видимо се откроява питонът, който както всичко останало е окъпан в ярки цветове. Виждали ли сте шарен питон? Чифт обувки с цветен принт питон е напълно достатъчен.

Обувки на бъдещето

Финалът отново е за любимия ми тренд, който всеки сезон обединява най-щурите модели обувки. Поредното доказателство, че някои дизайнери владеят изкуството да правят обувки до съвършенство, са смелите модели на Prada, Maison Margiela, Loewe и т.н.

Прочетете още:

Топ тенденции при чантите за пролет/лято 2016

Грим тенденции пролет/лято 2016

11 задължителни модни тенденции за пролет/лято 2016

Розов кварц срещу ведро синьо в модата за 2016-а

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти