Топ моделът Каролина Куркова е отвратена от модния свят

Каролина и нейният приятел Арчи Друри пристигат на миналогодишния кинофестивал в Кан
Снимка: Getty/Guliver

Един от най-успешните световни съвременни модели Каролина Куркова сподели доста нелицеприятни факти за манекенската професия и от позицията на свидетел разказа за огромния натиск, който модната индустрия упражнява върху манекените.

27-годишната чехкиня днес е едно от най-добре платените лица в света, но когато започвала кариерата си, непрекъснато я обвинявали, че не е достатъчно слаба. Куркова разкри стъписващи детайли, разказвайки, че още от съвсем млада възраст си е дала сметка, колко по-кльощава и висока е тя в сравнение с повечето момичета, практикуващи същата професия.

Явно обаче нейните разбирания сериозно са се разминавали с тези на повечето собственици на модни агенции, които я карали да се раздели с още и още килограми от теглото си. Но усилията да угоди на работодателите довели и до редица проблеми с щитовидната жлеза.

"На 24 години вече имах менопауза, мислех, че ще полудея и непрекъснато изпадах в депресия. Измъкнах се от този омагьосан кръг чрез спорта, вече се храня пълноценно и полагам грижи за линията си, без да се стига до крайности", завършва тя.

Каролина започва кариерата си на 15, а на 17 вече е на корицата на американския "Вог". Няма известен дизайнер и модна къща, за които това момиче да не е дефилирало, а през 2002-а на шоуто на "Виктория Сикрет" (Victoria's Secret) точно на нея се падна честта да се разходи по подиума със сутиен, инкрустиран с диаманти, оценен за 10 млн. долара.

През 2009-та тя и нейният приятел в лицето на продуцента Арчи Друри станаха родители на момче.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти