Излекувайте проблемната кожа с правилната храна

Решението за проблемна кожа
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Жените имат много слабости, но може би най-неприятната от тях е склонността да спазват диети.

Често се подлагаме на най-различни и доста изтощителни режими на хранене с едничката цел да отслабнем и да се почувстваме по-добре в кожата си.

Диетите обаче крият редица рискове, а често към тях не се подхожда с достатъчно сериозност или не се спазват правилно, в следствие на което организма страда.

Най-често ефектът от лошата диета се вижда по кожата ни - избиват пъпки, губи се блясъка, появяват се петна или изсъхва.

Според специалистите кожата ни губи своята красота и старее под въздействието на тежки метали и радиоактивни вещества. За да се преборим с вредното влияние са нужни сериозни антиоксиданти. Затова каквато и диета да спазваме, в менюто ни винаги трябва да присъстват храни, богати на витамини А, С, Е и РР.

В най-голямо количество тези "спасители" на кожата ни се съдържат в морковите, доматите, маслините, сладките чушки, горските плодове, зеления лук и броколите.

Морските дарове пък ще се погрижат кожата ни да се пребори с малките бръчици и възпаленията, които са резултат от дефицита на полиненаситени мастни киселини.

А ако се чудите защо имате онези досадни червени "звездички" по кожата на лицето, които дори и фон-дьо-тенът не може да прикрие успешно, това е защото ви липсва витамин С. Веднага си напазарувайте цитрусови плодове и ги консумирайте на воля.

Сериозните кожни проблеми обаче, като дълбоко акне, което не минава с времето, може да означава, че имате някакъв гинекологичен проблем, за който не подозирате. Нужно е веднага да се консултирате с дерматолог и гинеколог, а не да си купувате по-покривна козметика. Човек не трябва да се примирява с пъпките, като се успокоява, че кожата му е просто "лоша". За всеки проблем си има решение, нужно е само то да се намери.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти