Първо смешни, но после толкова красиви - с текстилна маска за лице

маска
Снимка: Fotor

Велина Томова

Всичко ново в света на козметиката сякаш идва от Корея. Там жените са издигнали в култ красотата на кожата си и специалистите им не спират да измислят нови и нови продукти, с които да ги зарадват.

За щастие, всичко идва и при нас, макар и с малко закъснение, та ние също да можем да се радваме на хубаво и свежо лице.

Поредицата статии, посветени на темата „Този месец ще се погрижа за себе си“ продължаваме с материал за текстилните маски за лице.

Те са част от грижата за лицето вече повече от година, но като цяло все още са новост и си заслужава да обобщим всичко, което знаем за тях, в един материал.

Какво е текстилна маска за лице

Тънка мрежа с дупки за очите, носа и устата е напоена с активно вещество.

Опаковани по отделно, текстилните маски могат да дадат на лицето ударна доза хидратация, подхранване или почистване.

Как се използват?

По-лесно от традиционните маски, защото тези са „дозирани“.

Разпечатвате пликчето, отлепвате предпазния слой и намествате на лицето.

Особено е, че не трябва да остават балончета с въздух, така че процедирате като при лепенето на тапети – започвате от горната част на лицето и с потупващи движения изпъвате маската по лицето си.

След 10-15 минути премахвате маската, хвърляте и готово. Не се измива, можете да оставите продукта да попие в лицето ви.

Колко често?

маска за лице
Снимка: Марките

Веднъж седмично, както другите маски за лице.

Недостатъци?

Слагането е малко лепкаво и в първите пъти може да ви е трудно да я нагласите на лицето си. Малко по-скъпи са от другите маски за лице и изглеждате доста страшно, докато сте с тях.

Има риск да се разтече, защото понякога са много щедро напоени и по-трудно се затоплят на лицето, за разлика от традиционните маски. 

Предимства?

Опаковани са поединично и са много удобни при пътуване. Когато се неразопаковани, издържат дълго, за разлика от другите маски за лице, които веднъж отворени, трябва да се използват до 2 месеца.

маска за лице
Снимка: Марките

Като цяло е хубаво да ги добавите като подхранваща грижа за лицето в студените месеци, особено ако са обогатени с арганово масло, аминокиселини и хидратиращи съставки.

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти