Доверете се на следващите действия, за да се радвате на свежа кожа

Поправете грешките върху лицето си
Снимка: netinfo

Казват, че очите са огледалото на душата, но какво тогава подсказва видът на кожата за вашата особа? Лицето е първото нещо, което прави впечатление на околните, затова оставете добро усещане у тях, придържайки се към следващите стъпки, доближаващи ви до красивата и добре поддържана кожа.

* Независимо колко сте уморени, пропускането на банята и заспиването с грим е пагубно решение. Дори и да сте се прибрали в пет часа сутринта (поради една или друга причина), отмийте грима, за да не запушите порите си и да създадете благодатна среда за черни точки и пъпки. Ако пък умората и мързелът са взели необратим превес над тялото ви, поне почистете лицето си с влажни кърпички, предназначени за премахване на макияж.

* Ексфолиращата процедура също не бива да бъде пренебрегвана. Правете я поне веднъж седмично, за да се радвате на гладка и озарена лицева зона. Така например продуктите, съдържащи захар, са идеални ексфолианти за мазната и комбинирана кожа, за сухата подберете препарати, чиито състав включва алфа-хидрокси киселина (AHA), докато козметичните средства с плодови ензими са чудесен вариант за по-чувствителната кожа, защото не съдържат твърди частици, които могат да я раздразнят.

* Почиствайте четките за грим редовно (най-малко веднъж месечно) с помощта на сапун и топла вода, за да предотвратите инфектиране на кожата ви.

* Водата е пръв приятел на вашата кожа, затова не я лишавайте от хидратиране, пиейки повече течности и използвайки хидратиращи маски, лосиони и кремове. Дори и хората с по-мазно лице не бива да пропускат тази процедура, тъй като колкото повече изсушавате такъв тип кожа, толкова по-неприятно усещане ще изпитвате.

* Редица дерматолози съветват да мием лицето си по два пъти преди лягане. През първия етап ще отстраним грима, а с повторното изплакване на кожата ще сме напълно застраховани, че целият макияж вече е премахнат и няма да запуши порите ни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти