Карл Лагерфелд дава модни съвети на Ангела Меркел

Ето този тоалет на Ангела Меркел, с който тя пристигна на прием в Осло през 2008-ма, разбуни пуританските духове. Оттогава обаче не си е позволявала подобни творчески решения
Снимка: ЕПА/БГНЕС

78-годишният моден ас Карл Лагерфелд, който е свикнал от десетилетия да задава правилата в модната индустрия, отправи няколко предложения от страниците на немското списание "Фокус" (Focus) относно визията на неговата сънародничка и канцлер на Германия Ангела Меркел.

Творческият директор на модна къща "Шанел" е на мнение, че добре скроените панталони в комбинация със сако и риза са най-удачни за Меркел.

"Като цяло нейният дрескод е добър, но дизайнът на тоалетите трябва винаги да бъде подбран така, че да й позволява да се движи по-леко и удобно", смята прочутият моделиер и фотограф. Той допълва, че прическата и цветът на косата при Меркел отлично отговарят на сините й очи и финия нос.

Меркел (57 г.), която бе обявена за най-влиятелната жена в света няколко поредни години от щатското сп. "Форбс", възприе след идването си на власт през 2005-та много класически стил на обличане, включващ панталон, обувки на нисък ток и цветни, но задължително закопчани сака, чиито нюанси се подбират в зависимост от сезоните и политическите срещи, на които тя присъства.

Често пъти преди да оглави германското правителство Ангела бе осмивана заради липсата на моден усет и подстриганите й "ала Жана д'Арк" коси. Печатът тогава дори я наричаше "сивата мишка".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти