За всеки тип кожа – различен ексфолиант

За всеки тип кожа – различен ексфолиант
Снимка: Thinkstock

Ексфолирането е една от любимите ни процедури.

Само с няколко движения лицето става по-сияйно и по-блестящо, защото се премахват горния слой мъртви кожни клетки, отстраняват се неравенствата и кожата се обновява.

Това, което трябав да имаме всички предвид обаче са две много важни условия за истински добра ексфолиация на лицето – колко често трябва да го правим и с какви продукти.

Като цяло, ексфолирането на лицето е хубава процедура, но ако се прави прекалено често или с прекалено агресивни за типа кожа съставки, ефектът е обратен.

Ексфолиращите частици изжулват най-горния слой, могат да направят и миниатюрни ранички, които тялото ни ще се опита да възстанови възможно най-бързо, произвеждайки повече мазнини и кожни клетки.

Така влизаме в затворен кръг, в който ползваме все по-често и по-често ексфолиант, защото кожата ни става все по-лоша и по-лоша.

За да не се случи и с вашето лице, вижте какви ексфолианти да ползвате според типа кожа:

За нормална кожа, без проблеми: мед и царевично брашно, веднъж седмично. Смесвате равни части, за да получите хубава паста, с която внимателно масажирате лицето в продължение на половин минута.

За чувствителна кожа без наранявания и пъпки, можете да използвате мека четка за лице с почистващ лосион и малко хладка вода веднъж седмично.

За чувствителна кожа, склонна към омазняване, ексфолираща маска, която съдържа салицилова киселина, би била идеална. Отново я направете само веднъж седмично.

Обтриването на чувствителна кожа трябва да става много, много внимателно.

За чувствителна, зачервена кожа, изберете маска със салицилова киселина и плодови ензими, която ще почисти порите, ще премахне мъртвите клетки и ще успокои кожата.

За мазна кожа с много черни точки или за кожа с фини линии, ежедневното използване на почистващ гел с алфа хидрокси киселина ще почисти горния слой клетки и ще предотврати запушването на порите.

Още красота: 

Календар на красотата

Естествени ексфолианти за лице

Прекалявате ли с козметиката

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти