Нека се разделим със зачервената кожа

Изчервих се
Снимка: netinfo

Сухият въздух в комбинация с минусовите температури стават "чудесна" предпоставка да зачервим бузите като Педя човек, лакът брада. На приказния герой тази руменина може и да му отива, но за повечето жени това състояние не е сред най-лицеприятните. Този ефект се получава от нахлуването на кръвта към повърхността на кожата с цел да я стопли от студа навън, но когато зачервяването се задържи по-дълго, то често води и до раздразнение на лицето.

Успокой топката
Сред най-лесните и ефикасни варианти е да поставите студен компрес с вода върху зачервената зона, с което кръвоносните съдове ще се свият и кожата ще се поуспокои. Освен с живителна течност, компресът може да се направи и със студено мляко. След няколко минути престой с него, подсушете добре кожата и нанесете крем.

Защитавай се
Бъдете нащрек, ако имате чувствителна и алергична кожа и избягвайте дразнещите я съставки в козметичните продукти. Сред най-възпаляващите компоненти могат да се окажат алфа-хидрокси киселините и ретинолът. За да защитите лицето си, го хидратирайте редовно с кремове, които съдържат серамиди и глицерин. Най-ползотворно те ще ви се отразят, ако ги нанасяте преди да излезете от вкъщи и вечер, почиствайки лицето си от грима.

Скрий се
Качественият фон дьо тен също действа като предпазен щит за кожата ви от хладния климат, така че не го пропускайте.

Довери се
Ако никой от тези съвети не ви помага да скриете засрамения си вид, се обърнете към дерматолог, който ще ви предпише подходящо лечение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти