Грижа за кожата в есенното време

Грижа за кожата в есенното време
Снимка: Thinkstock

Всяка жена трябва да знае, че грижата за кожата се дели на четири основни етапа – защита, почистване, хидратиране и тонизиране.

Затова с наближаването на хладното есенно време, е добре да направите разбора на козметиката си

Като начало задължително трябва да имате защитен крем. Той буквално ще защити кожата ви от студеното време и силния вятър. Вземете под внимание факта, че мазнотата на крема зависи пряко от температурата в помещенията и времето, което прекарвате навън – колкото по-хладно е, толкова по-мазен трябва да е емулсията. 

С това също трябва да внимавате – в топлото помещение кремът се нагрява, което може да предизвиква запушване на порите.

Маските, които ползвате трябва да са витаминозни и предпазващи. Не е задължително да са скъпи. Може да се направи наистина ефективна маска от това, което имате в хладилника. 

Например, маска от овесени ядки тониза по чудесен начин кожата. Нужни са ви една суена лъжица ядки, които да залеете с  3 с.л. топло мляко. Изчакайте известно време да набъбнат, след което нанесете върху кожата на лицето и шията и оставете да действа 20 минути. Отмива се с топла вода. 

Най-подходящото време за подхранване на кожата е на обяд или вечер три часа преди сън, иначе на сутринта може да се появят отоци. Нанасяйте подхранващи маски и кремове не по-често от веднъж седмично. Помнете, че при избора на крем на първо място е необходимо да се ръководите от вашия тип кожа, а не от това колко струва.

Есенно време кожата е принудена да търпи температурните спадове, като практически не може да диша, което предизвиква изсушаването и люспенето ѝ. Точно поради това е необходимо да имате под ръка овлажняващи лосиони и да подбирате дрехи от естествени тъкани. 

Нанасяйте хидратиращи средства вечер или час преди излизането навън.

В студеното време не злоупотребявайте с продължителни водни процедури, защото горещата вода само извлича излишно влагата от кожата или скрабове, които травмират кожния слой (ползването на такива средства е добре да става не по-често от веднъж седмично).

За кожата обаче няма да е достатъчно само това. Необходимо е да я подхранвате с витамини и отвътре. Освен плодове и зеленчуци, които трябва да присъстват ежедневно в менюто ви, е необходимо да помислите и за разни витаминно-минерални комплекси.

Не забравяйте, че кожата трябва да диша по естествен начин. Затова правете приятни разходки в парка, докато природата се оцветява и носи желано спокойствие. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти