Три мита за бързото отслабване

Три мита за бързото отслабване
Снимка: Thinkstock

Лято е и всички искаме да отслабнем бързо, но и трайно (поне до края на лятото), за да покажем секси тяло в секси бански на плажа.

Лошата новина е, че нищо хубаво в живота не се постига бързо.

Мит е, че ако гладуваш ще свалиш бързо и трайно килограми. Мит е, че само с процедури за отслабване - криолиполиза, радиочестота, ще се отървеш за дни от излишните килца. Мит е, че фитнесът  е панацея. Истината е в комбинирането, постоянството и търпението. Ето и малко повече подробности около трите мита за бързото отслабване.

Мит 1: Гладът.

Ако до вчера сме си хапвали обилно, то гладуването от днес нататък няма да ни помогне. Най-много да ни докара някой здравословен проблем – влошаване на храносмилането, болки в стомаха, язви и пр. Лекарите казват, че гладът и строгите диети не са решение. Храната не трябва да се спира напълно и окончателно, а да се ограничава, разнообразява и подобрява. Затова ограничете хляба и пастата. Заменете ги с малки количества елда, киноа, амарант и просо.

Яжте месото като гарнитура. Противно на ширещото се мнение, консумацията на месо не е вредна, ако то е с чист произход (от пасищни животни, нетретирани с хормони и антибиотици) и ако се консумира умерено, т.е. като гарнитура към зеленчуците, а не обратното. Най-добре е да го комбинирате със сурови туршии, които гарантират по-доброто му разграждане.

И още един съвет: използвайте затоплящи подправки като джинджифил, куркума, канела, кардамом и семена от копър. Те „стоплят“ храносмилателната система и подобряват храносмилането. Не забравяйте, че домашно приготвената храна е много по-стойностна, затова наблягайте на нея, особено когато сте реши да се отървете от килограмите.

Мит 2: Процедурите са панацея.

Процедурите за намаляване на мазнатите и оформяне на тялото несъмнено правят процеса на отслабване много по-бърз и ефективен, но не дават мигновени резултати. За да постигнем желания ефект е важно да се знае на кои процедури да се набляга, каква трябва да е продължителността на курса и режима му на спазване. Тук е важна консултацията със специалист, който да изготви индивидуална програма. Все пак, ето малко повече информация за някои от най-ефективните и популярни процедури за оформяне на тялото.

Криолиполизата Cool Tech се прави 3-4 пъти на една зона, в продължение на 3-8 месеца. Ефектът при нея с страхотен, но идва с времето и с натрупване, като резултатът от правилното изпълнение на процедурата е намаляване на обиколките с 3-5 см. Тя представлява замразяване на мастните клетки в дадена зона, като по този начин се предизвиква процес в организъм, наречен апоптоза – програмирано самоунищожаване на мастните клетки. Те са като камикадзета.

Когато една клетка е замразена и заради това не може да функционира правилно, организмът я убива сам. Хубавото на криолиполизата  Cool Tech е, че веднъж унищожени мастните клетки никога не се завръщат отново в третираната зона. Но ако не спазваме режим на правилно и здравословно хранене, много движение и достатъчно голямо количество течности, то мастните клетки в някоя от нетретираните зони ще се уголемят.

„Криолиполизата е много ефективна за коремната област, където мазнините не могат да бъдат свалени напълно дори с много интензивни тренировки“, казва собственикът на бюти студио Дуписима Тяна Пресолска. Думисима е един от малкото салони в България, който работи с криолиполизата Cool Tech, като използват специален накрайник за корем.

Нека обаче развенчаем мита: процедурата не е панацея и отслабването няма да дойде за месец, нито за два. Трябва постоянство и упоритост.

„За много по-добър ефект аз бих препоръчала съчетание между криолиполиза, радиочестота и дренираща механична терапия“, казва още Тяна Пресолска. И допълва, че ако средно от една процедура криолиполиза Cool Tech се премахват около 20% от третираната мазнина, комбинацията с радиочестота Venus Legacy може да увеличи процента на ефективност на 30-40% след само една процедура. Ако след тази комбинация от процедури се приложат дрениращи терапии - ендосфера, пресотерапия, лимфен дренаж, тогава резултатът не само ще е много по-добър, но и ще дойде по-бързо, защото засилваме метаболитните процеси в организма.

Мит 3: Само с фитнес ще успея.

Много ни се ще да е така, но за съжаление не е. Колкото и да „блъскаме“ няма да стане. Има области, в човешкото тяло, като корема, където премахването на мазнините е почти невъзможно само и единствено с тренировки. Трябва добър хранителен режим и апаратни процедури.

Целулитът също е много трудно да бъде премахнат само с тренировки. Може би ще се изненадате, че дори активните спортисти имат целулит, който е видим при леко стискане на кожата. За да се отървем от него са необходими апаратни процедури за тяло, както и здравословно хранене в комбинация със спорт. Но  най-важното, което е необходимо за цялостно и дълготрайно отслабване е време, воля и постоянство. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти