Да се погрижим за ръцете си

Да се погрижим за ръцете си
Снимка: Thinkstock

Казват, че годините на Edna жена се изписват върху ръцете ѝ. Те обикновено са изложени постоянно на студ и жега, мием ги много често, подсушаваме ги агресивно със сешоари със силна струя въздух и обикновено се сещаме за тях едва, когато усетим прекалената им сухота и нуждата от хидратираща грижа.

Ръцете са силно податливи на първите признаци на стареене и те често остаряват по-бързо от лицето. Дори да използвате скъп крем за ръце, това не е достатъчно, за да запазите ръцете си здрави и млади. Ако пренебрегвате грижата за тях, те ще изглеждат 10-20 години по-състарени, отколкото е реалната ви възраст.

За щастие, има няколко ефективни начини, с които можете да помогнете на ръцете си да изглеждат по-млади.

Мийте дланите си с хладка вода. Вероятно сте чували, че най-добре е да измивате ръцете си с по-топла вода, тъй като така унищожавате микробите по повърхността им, но горещата вода спомага за прекомерното изсушаване на кожата. Започнете да миете ръцете си с по-хладка вода и ще видите разликата много скоро.

Един от най-добрите трикове за младежки вид на ръцете е използването на зехтин за ежедневно подхранване. Зехтинът е достъпен и луксозен начин да помогнем  на ръцете да изглеждат ”по-млади”. Може да обтривате ръцете чак до лактите за най-добър резултат.

Един добър овлажняващ лосион и чифт памучни ръкавици могат да направят чудеса с ръцете ви. Втривайте лосиона дълбоко в кожата и сложете памучни ръкавици, преди да си легнете. Ако го правите редовно, ръцете ви винаги ще изглеждат меки, красиви и млади.

Използването на гумени ръкавици при рутинните почистващи процедури ще ограничи влиянието на агресивните разяждащи химикали, с които съвременните хигиенни препарати изобилстват. Независимо дали третирате фугите в банята или миете двете чинии от вечерята, не забравяйте гумените ръкавици.

Използвайте слънцезащитни продукти за ръцете си редовно и така ще им помогнете да останат красиви и млади, без бръчки и възрастови петна. Слънцето е естествен източник на витамин D, така че не се опитвайте да го избегнете, за да защитите кожата си. Най-доброто решение е висококачествен слънцезащитен крем. Прилагайте го често, когато сте извън.

Когато ръцете ви изглеждат млади и красиви, те привличат погледите на околните и спомагат за доброто ви самочувствие, а нивото на доверие е по-високо, когато се запознавате с нови хора и подавате ръка за поздрав. По-голямата част от жените започват да се грижат за ръцете си след 30-годишна възраст или дори на 40 години, когато забележат първите признаци на стареене.

Но колкото по-рано започнете грижата и се доверите на тези съвети, ръцете ви ще останат с по-младежки вид дори на 50 години. А вие как поддържате ръцете си млади? 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти