Още и още хитринки за разкрасяване у дома

Домашна красота
Снимка: netinfo
Идеите за козметични маски от различни хранителни продукти не спират да ни изненадват със своята численост. Но след като са толкова популярни, явно и ефектът им върху кожата ни не е за подценяване. Затова без много приказки ви предлагаме няколко кулинарни рецепти, но този път сложете получения резултат върху вашето лице, а не на масата.

Ще ти излезе солено
Със сигурност няма нищо по-евтино от следващата ексфолираща процедура. Това, което се изисква от вас е да намокрите и почистите лицевата зона, а след това нанесете малко морска сол и разтъркайте кожата с нежни и втриващи движения. Само бъдете предпазливи да не попадне сол в очите ви, а за финал изплакнете лицето с вода и нанесете любимия ваш крем.

Тъмна Индия
Черните кръгове под очите са доста нелицеприятни, но това състояние може значително да се подобри като поставите тънки кръгчета суров картоф в засегнатата област за около 15-20 минути. Повторете занятието два, три пъти седмично и ще се изумите от резултата.

Снежнобели полета
Многото домакинска работа и мръсотия водят до пожълтяването на нашите нокти. Но за да не замаскирате проблема с лак, а да го отстраните за по-дълъг период, вземете стара четка за зъби и заедно с избелваща паста за зъби започнете да четкате вашата нокътна плочка. Ако лъскавината не се получи веднага, повторете метода още няколко пъти, а другият вариант е да потопите ноктите си в изстискан сок от лимон за 5-10 минути.

Гладки като огледало
Зеленото грозде е чудесен дар от природата, който ще се отрази великолепно и на вашата кожа. Вземете няколко зрънца, разрежете ги на половинки и леко изстискайте сока им върху лицето и шията. Постойте в това състояние за 20 минути и след няколко такива манипулации бръчките ще са все по-опънати, а вие - все по-радостни.

Бебешка мекота
Дойде време да поглезим и ходилата с малко природни продукти. Смесете една чаша лимонов сок, половин чаена лъжичка масло от мента, две супени лъжици зехтин и четвърт чаша прясно мляко. След това добавете получената отвара към леген с хладка вода. Ако сте постоянни в тази процедура, няма да се отървете от меки пети и ходила.

Плодово нашествие
Разкошната ягода е пръв неприятел на акнето. Сега не е сезонът на този червен плод, но ви споделяме тази рецепта, за да знаете какво да правите занапред. Разрежете няколко ягоди на малки филийки и ги поставете върху местата с пъпки за няколко минути. Тайното оръжие на тези червени плодчета се крие в големите количества салицилова киселина, която с лекота обезвредява бактерията причиняваща акнето.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти