Да възвърнем блясъка на косата

Да възвърнем блясъка на косата
Снимка: iStock/Getty Images

Понякога естественият цвят на косата ни може да изглежда не толкова красив и блестящ, колкото ни се иска. Решението на проблема не се крие в посягането към боя за коса, която да възвърне лъскавината, а в използването на конкретни продукти.

Като начало може да се доверите на бабините съвети. Те са тествани и се знае, че работят. Така например ябълковият оцет върши чудесна работа, приложен върху косата.

Снимка: iStock/Getty Images

Може да го смесите с шампоана си или просто след къпане да изплаквате косата си с чаша ябълков оцет. Той ще направи косъма скърцащ от чистота и с чудесен блясък.

Домашно приготвените маски за коса с авокадо също помагат. Припомнете си тук какво сме ви писали за тях.

Снимка: iStock/Getty Images

Ако сте почитатели на горещия душ, то имаме лоша новина за вас. Горещата вода не се отразява особено добре както на кожата, така и на косата. Тя дехидратира и дори уврежда косъма.

Препоръчително е на края на къпането да облеете цялото тяло с хладка вода. Това ще подобри еластичността на кожата ви и ще подпомогне косата да запази свежия си и бляскав вид.

Различните масла като арганово и бадемово, вършат чудеса по отношение на красотата и здравината на косата.

Набавете си едно от двете, което намирате за по-подходящо за вас, и го нанасяйте в краищата, когато косата е чиста и влажна.

От друга страна в козметичните магазини се предлага изключително голямо разнообразие от продукти за коса, които обещават блясък и здравина.

Разнообразни серуми, кристали, балсами и дори стилизиращи продукти с лъскави частици могат да ви помогнат да изградите стилна и красива прическа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти