Идва спасението за всички, които се страхуват от боцкането с игли

Ботоксът под формата на инжекция е демоде
Снимка: netinfo

Добрата новина за всички, искащи да заличат следите на времето и никак не обичащи игли и спринцовки, идва директно отвъд океана, където в края на 2011-та се проведе годишната среща на Асоциацията на американските пластични хирурзи.

Оказа се, че щатските медици са правили тестове върху т.нар. вещество RT001, което може би ви звучи като кодово име на робот от филма "Междузвездни войни", но всъщност е ботулинов токсин от тип А, който е почти идентичен с този, използван като основна част в ботокс инжекциите. Хубавото при RT001 e това, че може да се поставя директно върху кожата, без да има нужда от каквито и да били досадни и болезнени убождания със спринцовки.

Предишни проучвания показаха, че RT001 е особено ефикасен при подтискането на обилното изпотяване под мишниците, но новите тестове, проведени върху 270 пациента доказват, че при 89% от тях въпросното вещество значително е подобрило състоянието на кожата им, заглаждайки голяма част от техните бръчки.

"Другата ценна информация е, че ефектът на RT001 е с трайността на широко използвания ботокс чрез инжектиране или около 4 месеца", допълва Майкъл Кейн, който е пластичен хирург, практикуващ в Ню Йорк и един от учените, провели експерименти с RT001.

Той допълва, че предстоят още сравнителни анализи, но се надява в най-скоро време RT001 да бъде пуснат за масова употреба в лекарските кабинети в борбата за по-младолик вид.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти