Идва спасението за всички, които се страхуват от боцкането с игли

Мечка страх, мен не страх
Снимка: sxc.hu

Добрата новина за всички, искащи да заличат следите на времето и никак не обичащи игли и спринцовки, идва директно отвъд океана, където в края на 2011-та се проведе годишната среща на Асоциацията на американските пластични хирурзи.

Оказа се, че щатските медици са правили тестове върху т.нар. вещество RT001, което може би ви звучи като кодово име на робот от филма "Междузвездни войни", но всъщност е ботулинов токсин от тип А, който е почти идентичен с този, използван като основна част в ботокс инжекциите. Хубавото при RT001 e това, че може да се поставя директно върху кожата, без да има нужда от каквито и да били досадни и болезнени убождания със спринцовки.

Предишни проучвания показаха, че RT001 е особено ефикасен при подтискането на обилното изпотяване под мишниците, но новите тестове, проведени върху 270 пациента доказват, че при 89% от тях въпросното вещество значително е подобрило състоянието на кожата им, заглаждайки голяма част от техните бръчки.

"Другата ценна информация е, че ефектът на RT001 е с трайността на широко използвания ботокс чрез инжектиране или около 4 месеца", допълва Майкъл Кейн, който е пластичен хирург, практикуващ в Ню Йорк и един от учените, провели експерименти с RT001.

Той допълва, че предстоят още сравнителни анализи, но се надява в най-скоро време RT001 да бъде пуснат за масова употреба в лекарските кабинети в борбата за по-младолик вид.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент