За радостта от живота

За радостта от живота
Снимка: Личен архив

Катето Евро

Радостта от живота е състояние на духа. То се възпитава с времето и е пряко свързано с хората, които срещаме.

Винаги съм се чудила, защо обикновено човек се държи затворено и дистанцирано, когато среща някой друг. Дали гордостта не е основна пречка да бъдем добри и щастливи? Гордостта не само като основен порок, но и като невъзможност, насадена от самите нас да не изпитваме радост...

Смятам, че непрекъснато трябва да споделяме своята обич. Трябва да изразяваме чувствата си, свързани с любов. Да бъдем добри един към друг. Непрекъснато забравяме да казваме "Обичам те" или твърде късно осъзнаваме, че сме изпуснали момента да изречем тези думи.

А самият живот е любов. Вярвам, че в това се крие основния смисъл да живеем.

Ако се научим да бъдем радостни, всеки проблем ще изглежда по-незначителен. Добрината ни към хората ще се прояви и в отношението ни към всичко, което ни заобикаля. Цветовете ще станат по-ярки, цветята още по-красиви, но по-важното е, че балансът в самите нас ще ни държи в състояние на добронамереност и толерантност.

Наближават най-прекрасните празници. Нека по Коледа направим стъпка към нашите близки, като ги зарадваме с малък подарък или поне като им кажем "Обичам те".

Гарантирам ви, че това ще ви накара да изпитате радост.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти