В името на любовта

Катето Евро
Снимка: Личен архив

Катето Евро

Обречена съм да обичам. Всяка Edna жена е орисана на любов. Принадлежим на любовта по право и по призвание. Не са нужни орисници. Просто е така.

Гледам цъфналата вишна в двора. Обичам я. Тя ще роди плод съвсем скоро. Съзерцавам я, докато слънцето боде оперираните ми очи. Откакто възвърнах зрението си, очилата са само аксесоар, който придава особен уют в стаята.

Тревата е истински зелена. Обичам я. Скоро шумът от косачката ще надува главите на съседите, но те знаят колко трябва да сме търпеливи по време на любов. Вече има мухи, което е сигурен знак, че зимата няма да се върне преди края на ноември.

Небето е синьо. Обичам го. Когато вдигна главата си нагоре, целият ми женски свят се смалява като връх на топлийка. В този мъничък свят аз се чувствам жива. Птиците се върнаха от юг. Те също са на върха на топлийката. Моят свят е необикновен.

Двете ми кучета се гонят заради една топка за тенис. Обичам ги. Животните са най-верните същества и моята признателност към Джаки и Боно не може да бъде преднамерена. Те няма да ме предадат никога.

Чашите, които рисувах през тежката зима, шарено се усмихват с минзухарите в тях. Обичам ги. Цветните чаши правят минзухарите още по-съвършени. Светът ми е малък, но шарен.

Животът е предизвикателен. Не те оставя за дълго на тъгата и безпокойството. Каквото и да се случва, животът продължава. Колкото и да е труден, той е най-невероятното нещо, което е възможно да се случи.

Аз съм Edna най-обикновена жена, която е влюбена във възможността да се събужда сутрин и да изпитва радост. Защото точно по това време на годината всичко се ражда отново. Дори вероятността да срещнеш някого е повече от допустима. Не е наложително да бъдеш щастлив. Щастието е избор.

Докато се наслаждавам на чашата кафе с повече мляко, аз съм на върха на топлийката с нещата, които ме обозначават като жена, която е създадена да обича.

Там, на върха на моя малък свят, има място и за близките ми хора и приятели. Има още толкова свободно място, че тепърва имам да заобичам куп неща. Неща, които избирам да ме правя щастлива. В името на любовта.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти