Умирам за слава

Бианка
Снимка: Иван Мурджев

Бианка

Много я харесвам!

Не защото сме родени на една и съща дата и в един и същи час. Дори не се вживявам толкова в Мерилин Монро, нито в Норма Джийн Бейкър, но истината е, че е адски добра. Всъщност стана още по-значима и заради смъртта си. Навсякъде можеш да откриеш лика й. Компаниите се избиват да използват образа на една легенда.

На 5-ти август, през 1962г., я намират в дома й в Калифорния. Официалната версия за смъртта й е злоупотреба със сънотворни. Има още поне пет неофициални такива, като нито една от тях не е доказана, разбира се. Щеше ли обаче да бъде това, което е  сега, ако я нямаше мистериозната й смърт?

Нито Фреди, нито Ленън, нито Майкъл нямаше да се превърнат в такива легенди, ако не беше мистериозна, скандална и неочаквана смъртта им. Не ме разбирайте погрешно! Всички тези безспорно са  били гении, всеки по своему. Но, съгласете се, едва ли сватбената халка на Джо Ди Маджио и Монро би се е продавала за 500 000 долара на търг, ако самата тя си беше отишла просто от старост.

След смъртта на Уитни навсякъде в Ню Йорк звучеше с дни "I Will Always Love You". Туристите се избиваха за тениски, плакати и значки с образа й. А музикалната компания със сигурност си е докарала значителни приходи.

Щяха ли всички те да бъдат оценени по същия начин, при положение, че имаме  способността да отричаме и "не харесваме" онова, което е  на страниците на таблоидите, ако краят им не беше с неочакван финал?

Действително - огромната значимост, която добиват биографиите на всички тези световни личности, е подчертана и от трагичния им завършек. Обичам ги и съм израснала с всички титани и гении на моето  време, възхищавам се на таланта им, но разбирам, че точно тази им смърт е накарала света да ги запише в историята.

Дано продуцентите на Гага са на различно мнение! ;)

В памет на онази руса икона, която покори света с наивитета си и червилото в ярко червен цвят!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти