Шифърът: Червени Устни

Шифърът: Червени Устни
Снимка: Личен архив

Galia

Искам да посветя днешната статия на съотношението между мода и уместност, между дрескод и скрито послание чрез облекло и поведение, силата на аксесоарите и символиката, която мъжете улавят безпогрешно - или тайното оръжие на червеното червило. Lancome или Dior, върху вашите устни!

Има много начини човек да се изразява и едно от най-силните оръжия в динамичния ни свят, в който консумираме информация за частици от секундата, плащаме за сандвича си през прозореца на колата и разбираме за края на филма, още на 20-тата минута (освен ако не е написан от безумно талантлив сценарист или e минал през ръцете на някой велик режисьор, който ни държи в съспенс до последния миг ), е безспорно посланието, което излъчваме към света чрез външния си вид.

"Толкова много може да се каже, преди още да си промълвил и дума", е мотото на световните дизайнери и модели и личности, превърнали се в икони, които подсилват силата на присъствието си с добре овладяни похвати и най-вече с помощта на скритото оръжие на нейно величество Модата!

Да вземем за пример Дита Фон Тийз, един толкова любим на фотографите образ, чиято цялостна кариера е изградена на факта, че нейната визия е толкова графична, че във всеки миг и от всеки ъгъл, снимката й би била вдъхновяваща, символ на епохата на Златното кино в Холивуд, която въплъщава женствеността, еманципацията и овладяната сила на женското въздействие .

Мадона (особено в ранния си период) която изразява твърдия си и бунтарски характер с провокативни костюми, геометрични форми (всички помним конусовидния сутиен на Готие в ... Blond Ambition, който се превърна в неин знаков почерк, мрежестите чорапогащници с преднамерени дупки, тъмните вежди към платинено русата коса, диадемата-пандела и трансцеденталната дъвка, без която нищо не би било същото! Въздействие? Да, дотолкова силно, че да поведе стотици хиляди момичета да щурмуват улиците, облечени като нейни двойнички, които не само изразяват бунта си спрямо обществото и това е цяло движение....

Специално внимание ще обърнем на Кейт Мос, която дава изключително рядко интервюта, но не минава и ден без британската преса да е публикувала папарашки снимки на иконата, дори да е излязла навън, за да заведе дъщеря си на балет. Париж направи за нея специална изложба, посветена на силата на въздействието й - и всичко това, без да е промълвила дума?

За това става въпрос. Силата на модата, добре аранжирана с проникновен поглед, фино тяло, скини джинси и небрежна шапчица. Всичко, което искате да кажете, може да го направите с помощта на дрехата и цялостната комбинация от поглед, комуникация, усмивка и излъчване.

Пример - излизаш на първа среща, носиш дънки, лек ефирен топ и дълги обици. Посланието - „ Харесваш ми, ще проверя как се чувствам в твоята компания, но после може да се присъединя към приятелките ми. И ако нещо не ми хареса в поведението ти, просто ще се извиня, че имам уговорка с момичетата" Ясно?

***

Вариант две - излизаш на първа среща, носиш рокля със затворено деколте, но загадъчна дължина леко над коляното. Нежни обици, които се раздвижват, докато разказваш нещо забавно, с премерено изкусителен тон и се усмихваш нежно, докато задържаш поглед в неговия. Обувките - светъл коралов цвят, чисти, глазирани, като порцелан и в тях крачето ти изглежда фино и изящно.

За това говорим - тук си в десятката! Ако той наистина те харесва, дотук вече е разбрал, че си сериозна спрямо него, времето и вниманието, което си му отделила и ако той внимава в картинката, нещата могат да станат наистина много яки. И за двама ви!

Вариант три изобщо не искам да го обсъждам, но нека го споменем само мимоходом, защото е брутална грешка и не искам и да си помислям, че някоя от вас ще я допусне, освен разбира се, ако не сте преценили, че мъжът става само за секс.

Говорим за къса пола, която се налага да опъвате надолу през няколко минути, защото все пак ви идва наум, че не е много уместно да се види точния цвят на бельото ви, гримът - ярък, много черен молив и откровено наситено червило. Но дори и в този случай, той би било добре да се постарае да ви се хареса, но за съжаление в този аутфит се опасявам, че много бързо ще се стигне до същината на въпроса, а именно - искаш ли да пием още по-едно и да тръгваме. Единственият въпрос - у нас, или у вас ?

Лесна плячка. Мъжът обича да се старае и ако не го накарате да се поизпоти, докато сервира триковете си един по един, а вие прехапвате изкусително устни и пропускате покрай ушите си тънките намеци, които се опитва да инкорпорира във вербалното си послание, няма да му е никак интересно, ама наистина!

Те обичат провокацията, обичат онова усещане, че им се изплъзваш, точно когато си мислят, че те имат в ръцете си. Както котето не обича да си играе с мишка, която не мърда, така и мъжът изгубва интерес, ако види, че нещата са на път да се случат лесно.

Защо? Защото ако с него станат лесно, ще са станали лесно и с други преди него, а повярвайте ми, всеки мъж иска да е единствен, специален, твой и наистина обичан. Дори най-големият играч.

В този контекст, много обичах да сменям темата, тъкмо когато ухажорът се впусне в обяснение за модела на колата си и за това колко е похарчил за шампанско в клуба този уикенд... Хмм, на колко години каза че си?

Така че, внимавайте, мили дами, какво послание искате да отправите към своите кавалери и знайте, че всеки детайл има огромно значение !

Искам да завърша днешната ни среща с един акцент именно към детайла, с поощраване на твърдението, че "По-малкото е повече" и с един визуален поздрав към вас, момичета!

Всеки път, в който се изчерпят идеите ви за комбинации от цветове и материи, нямате достатъчно време, а ви е важно да сте уникални - заложете на изпитаната мярка, с която гарантирам, че нямя да сгрешите - бяла вталена риза, черен панталон с разчупен дизайн, червени обувки и червено червило! О да, запазената марка на Lancome и Dior - Секси, класно и уверено !

В класиката няма грешки, както и във факта че ви обичам! Искам да сте най-яките, защото го заслужавате и защото без вас животът на мъжа би бил повече от скучен, сив, еднообразен, безлюбовен и всичко друго, което се сетите...

Горната комбинация върви много добре с ягодово дайкири, което толкова приятно ще се слее с цвета на маникюра ви, че ще го остави да мечтае дълги дни напред как силно е искал да оставите отпечатък от устните си върху тялото му, а на вас оставям последната и лесна стъпка да кажете финалното "Не !" с усмивка и с намек загадка за продължение... Е, поне засега не.

Но кой знае...

Обичам Ви, Вие сте Най-Добрите!

Kisses

Galiа

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти