Секс по милост

Симеон Колев - Симо
Снимка: Личен архив

Дали, защото сме си свикнали, дали защото сме му свикнали, ама в един момент сексът започва да играе по-различна от обикновената си роля. Започва да се превръща в награда или подарък. Айде да приемем, че е естествено да се поуморим. Добре.

Ама да използваш секса като подарък за рождения ден, Коледа, Нова година и Ивановден, ако мъжът ти се казва Иван, ми е малко странно. И става още по-странно, ако към празничния ритуал се прибави и специално бельо, което се вади от скрина само по повод. Ауууууу! Ужас. Вкусът в устата ми е същият като на кутия “луксозни” бонбони от социализма, която се изважда само, когато имате гости. И можеш да си вземеш само един бонбон и то само ако е останало от гостите.

Глупавото е, че сте/сме същите хора. Такива, каквито сте/сме били и преди две, пет или десет години. Но тогава сте се грабвали всякак и навсякъде, а сега – само на тъмно и в леглото. Не искам да ви давам тон в секса, защото не съм Наталия Кобилкина, ама да зарежеш собствения си сигурен секс със собствения си сигурен човек, е много задръстена концепция.

Действай, бе! Вие сте се хванали и награбвали, когато нито един от вас не е бил това, което е сега, когато всеки от вас е имал всякакви комплекси и въпреки това от вас е струял ток, та сега ли няма да продължите така? Вие сте се оправяли (във всеки смисъл на думата) при по-тежки обстоятелства и не мога да разбера защо с годините това чувство се покрива с патина...

Защото не се работи, ето затова. Представи си една кола, която тунинговаш, ремонтираш, подобряваш, накрая я наточваш и изведнъж спираш да я караш. И започваш да се заглеждаш по разни казионни коли около теб.

Ама понеже колата ти е твоя и няма как, нали все пак имаш някакви ангажименти по нея – веднъж, два пъти годишно си обличаш официалните дрехи, припалваш я и правиш едно кръгче с нея.

Така не се прави.

Нали се взимаш с някого. Вричате се. Е, какво толкова трудно има в това да не се откажеш да го възприемаш и като сексуален обект. Как можеш да приемаш секса като досадно задължение, без което можеш и да минеш? Да не би готвенето, чистенето, гледането на децата да е по-малко досадно задължение? Не. Но ти си склонна да замениш един секс, дори и малко по-посредствен, с едно миене на банята... да не се запуска банята. И затова можеш да запуснеш секса.

Не знам. Ако аз изпадна в положението да приемам секса като подарък за рожден ден, значи съм на крачка от социалния си срив.

Хора, сексът не е подарък, а дар Божи, с който боговете са дарили хората и ако не го правим често, бързо, бавно, диво, добре (понякога и казионно), значи си ритаме късмета.

И ако не правим секс, защото този, който ни е сигурен, не ни е достатъчно емоционален и интересен, мисля, че не заслужаваме и този мечтан секс, за който бленуваме.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти