Пролетни боклуци

Катето Евро
Снимка: Личен архив

Катето Евро

Време е да подредим вътрешния си двор. Да излезем от състоянието на вцепененост, което ни прави егоистични и лоши. Всяка пролет има какви ли не инициативи за пролетно почистване на България. Това е чудесно. Но още по-прекрасно щеше да бъде, ако не правехме боклуци, с които сами замърсяваме средата, в която живеем.

Скоро се разходих с един приятел в подножието на Витоша. Сред дървета, потоци и дървени мостчета се чувстваш истински жив. На един баир видяхме изхвърлени тонове боклук. Навсякъде се търкаляха пластмасови бутилки от бира, кенове от безалкохолни напитки, куп други грозни отпадъци, дори старо радио…

Питам се, кой идиот е способен да си изхвърли боклуците на такова вечичествено място? Снимахме жалката гледка с мобилен телефон и публикувахме снимката във Фейсбук. Всички бяха възмутени. Всички написаха под снимката, че е лошо да правим така. Но аз съм се нагледала на хора, които с цялото си възмущение към действията на някой друг, изхвърлят фасовете си през прозореца на колата. Това е плашещо.

По български маниер често порицаваме другите за неща, които ние самите вършим. Какво, че изглеждаме чисти и спретнати, след като живеем сред боклука, който произвеждаме сами? Хигиената на душата е предпоставка и за чистотата около нас.

Включвайте се дейно в инициативите за почистване на мръсотията. След това изхвърляйте боклука на определените за целта места.

Разделно, ако е възможно!

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти