Пролет по никое време

Катето Евро
Снимка: Личен архив

Катето Евро

Той не идва по всяко време. Edna жена трябва да е наясно, че любовта невинаги е на разположение. Понякога гледаш бутилката вино и се чудиш защо отново ще я пиеш сама.

Жената чака. Тя е създадена да очаква мъжкото присъствие, дори когато вниманието към нея е гарантирано. В това се крие дискретният чар на любовта.

Когато той все пак дойде, нищо не е същото. Дори пролетта по никое време изглежда съвсем обичайна. Гледате се. Говорите си. Докосвате се. Мълчите. Всяко действие или бездействие е обосновано, когато той присъства.

Ние, жените, сме взискателни. Държим сметка на мъжете си, в случай че се почувстваме пренебрегнати. Заедно с това сме обладани от някаква странна толерантност, която винаги завръща при нас любимите мъже.

Понякога чакам, загледана в дърветата на моята градина. Тази година пролетта по никое време ги завари неподготвени. Цветовете им вече са напъпили. Жените и дърветата много си приличаме. Винаги сме готови за внезапното завръщане.

Когато той позвъни на вратата, на лицето ми ще разцъфне усмивка. Ето колко е логична природата!

Осъзнавам, че думата "трябва" е неуместна. Тя е паразит, който унищожава очакването. Нищо не трябва. Всичко е възможно. "Възможност" е дума, която приляга на Еdna жена.

Разбира се, докато се взирам в съживяването на дърветата, аз отварям бутилката вино. Имам право да си налея чаша, понеже знам, че неговото внимание е за мен. Той ще дойде, независимо кога. Виното е свободата, в която давам възможност да бъда обичана.

Наздраве, скъпи!

Много жени не биха отворили бутилката, докато са сами в стаята. Това е грешка. Любимите мъже може да се появят във всеки един момент и да целунат боядисаните им устни.

Очакването е най-сладкото нещо на света, докато усещаш трапчивия вкус на виното. Защото с абсолютна сигурност е ясно едно: след като има пролет по никое време, възможността любимият да се появи и да сложи ръка на рамото ти съществува.

Просто е въпрос на мъничко търпение.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти