"Плосък корем, стегнато дупе" и "Тест: Кога ще умреш?"

Богдана Трифонова
Снимка: Диана Симова

Богдана Трифонова

Сядам пред компютъра. В прекрасно настроение съм. Лятно и леко. Пердетата си играят с някакъв разсеян вятър. Отварям вино, Фейсбук,  мейла и един-два сайта.

В този момент, през очите ми започват да мигат табелки с еднотипни надписи "Как да стопим коремчето!", "Седем неща, които не бива да ядем", "Свали 30 кг за 60 дни" и фаворита в групата "Плосък корем и стегнато дупе!" (Последното ми звучи като някаква анимационна, комична версия на Мълдър и Скъли).

Не, няма да затворя виното! 

Тези интернет-атракции абсолютно не подхождат на настроението ми. Не подхождат и на самочувствието ми, което тъкмо е качило пет килограма, защото аз съм свалила някъде толкова!

Табелките обаче продължават да мигат и да дразнят очите ми. И не само. Приличат ми на копчета от гадна фосфоресцираща пластмаса, съшити с неподходящи конци на красива, скъпа дреха.

Лошото е, че не мога да ги затворя. Ако опитам да го направя, веднага ще се отвори нов прозорец, който ще илюстрира плоския корем със снимки "преди" и "след", като моделът ще е ужасен чичо, чийто проблем няма да е корема, а космите по него! Знам си!

Точно тогава излиза още един прозорец. Нещо като опит да довърши доброто ми настроение -  "Тест: Кога ще умреш? Калкулатор на човешкия живот!" Това обаче ме разсмива! Не, няма такъв тест!

Сещам се за един приятел, който преди време беше кликнал на прозорчето откликвайки на въпроса "Кога ще умреш?". Тогава беше на 33, а отговорът който получи беше 35.

Смачкан и притеснен, той споделил с колежки, че според направен тест, ще умре на 35 години. Това, което го довършило обаче бил отговорът на момичетата: "Ееее, спокойно ти отдавна си ги минал…". Ммм, даааа… направо да си умреш от мъка.

Естествено, че няма шанс да посегна към теста, но все пак се питам - каква би била правилната последователност, ако решиш да отвориш мигащите прозорци.

Как е по-разумно - първо да се оформиш с плосък корем и стегнато дупе, за да може поне да си красив като…труп или е по-добре първо да се информираш колко ще живееш, за да знаеш  има ли изобщо смисъл от лишения през следващите 60 дни, в които се очаква да свалиш 30кг?

Или пък, дали не е най-добре да затвориш Фейсбук, мейла, компютъра и без да затваряш виното, да се обадиш на някоя приятелка, да си го допиете заедно, приказвайки си за всичко – за килограмите, за живота и за това… колко е хубаво да не знаеш нищо за края. Заради загадката, която е така важна! Бързо избирам последното.

На финала, за всички изкушени, резултатите от теста:

Ако отслабнете 30кг за 60 дни, вероятността да след това да качите 40кг е огромна!
Ако нямате плосък корем и стегнато дупе… не е болка за умиране!
Ако искате да правите теста да умирането, да знаете, че не е верен! Моят приятел, дето щеше да умира на 35, вече е на 37!

Пишете на Богдана на edna@netinfocompany.bg!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти