Любовта е ГМО

Катето Евро
Снимка: Александър Кадиев

Катето Евро

Отношенията ни в любовта са генно модифицирани. Любовта, която вече не е онази като в книгите, като на сцената или като по филмите. Тя бързо смени външния си вид. Прилича на абитуриентка, випуск 2013. С много грим, напудрена, с удължени коси и мигли, които пърхат, защото слънцето им пречи.

Модифицирахме храната си, след нея и чувствата си. Живеем в един ужасяващ будоар, пълен с парцалки и дрънкулки. Измисляме си страсти. Борим се със страхове. Любовта не е вече "полет над бездна". Любовта е просто бездна, в която се изгубваме един друг.

Наскоро гледах един от нашумелите филми по роман на Фицджералд. Гледах, опиянена от красотата на историята и от начина, по който тази история е разказана. Запитах се, трябва ли любовта да бъде обект единствено на художествените произведения.

Трябва ли занапред да буди само носталгия по времето, когато е била споделяна и важна, за да бъдат хората щастливи. Онази любов – обладаващата, обсебващата, караща те да трепериш от страх да не я загубиш.

Сега страхът да бъдем отдадени ни изяжда отвътре. Отдалечаваме се повече един от друг, все по-често се разминаваме с нежността и ласката, понеже не допускаме никого в затвора на сърцето си.

Любовта е ГМО. Но все още съществува и в натуралния си вид. Каква да бъде тя зависи единствено от нас.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти