Коледна Еуфория. Обратно Броене

Коледна Еуфория. Обратно Броене
Снимка: Личен архив

Galia

Наближава сезонът на празниците и всяка от нас се замисля какво да облече, как да комбинира роклята, която си е харесала на витрината, с обувките които има, дали да си вземе нови, и каква връхна дреха ще си отива на цялостната комбинация, защото е важна пълната гама от елементи, за да бъде видът ни наистина безупречен.

А и не е само един празник, нито пък партитата, свързани с тях. Задава се една много весела поредица от фирмени събития, излизания с приятелки и по-големи компании по повод на приближаващата коледна еуфория. Дискотеките ще бъдат пълни с готини и свежи хора, а вие трябва да сте повече от привлекателна, за да се чувствате добре в собствената си кожа.

Декември е и сезонът на намаленията, за голямо мое, а съм сигурна и на повечето ни читателки щастие, бутиците и магазините с добри марки вече изравниха сезона си за разпродажби с тези навън и вече не е необходимо да пътувате до Лондон или Милано в търсене на най-изгодния и вълнуващ празничен шопинг, макар че там винаги ще намерите неща, които тук ги няма. В заснежената и приповдигната от празничен дух София вече със сигурност могат да се намерят уникални покупки, които да стоплят душата ви. Тъкмо навреме.

Освен това, нека не забравяме, че декемврийските разходи значително се вдигат, именно заради увеличения брой вечери навън, посрещания и изпращания на гости, партита и най-вече приготовления на подаръци за любимите хора, в това число за мъжа на сърцето ви, за няколкото най-близки приятелки, без които животът би бил немислим и разбира се, за родителите, които обичаме и с които по традиция прекарваме коледната вечер.

Как да се справим с празничната ситуация, с нейното финансово измерение, какво да приготвим в навечерието на вълнуващия ден, как да изглеждаме повече от блестящо, за да постигнем ефекта "уау" и да изпитаме истинска наслада от изпращането на изминалата година и как да предвидим евентуалните изненади, за да избегнем стреса от невъзможност да успеем с всичко и да зарадваме най-любимите същества, сред които нека не забравяме и себе си.

И така, няколко съвета, които ми идват на ум, като имайте предвид, че мисля на глас и записвам едновременно с вас.

Най-вероятно ще се наложи да си направим списък.

Нека започнем с очаквания приход за месеца, за да сме напълно наясно с какво разполагаме като отправна точка.

- Да запишем броя на партитата, на които със сигурност ще присъстваме, както и да ги подредим по приоритет, откъм нужда да сте неотразима. Тоест, ако харесвате онзи нов колега, който дълго спира погледа си върху вашия, но с който още не сте оставали насаме и който знаете, че със сигурност ще е там... Знаете за какво говоря. Това може би е най-подходящият момент да си купите и облечете роклята, която вече сънувате две нощи подред. Да, заслужава си!

- За излизането с приятелки нещо в стил парти би било подходящо - готин топ или фина рокля с бляскави елементи, които да отразяват цветните светлини и веселото ви настроение след порядъчен брой коктейли или каквото е вашето любимо питие, ясно е че ще се празнува!

- За посещението при родителите си или неговото семейство може да се облече нещо малко по-консервативно, но празнично и специално, изпълнено с коледно настроение като червена рокля, която ще послужи идеално за целта, а и при смяна на обувките или аксесоарите дори може да се дублира за случаи в които ще сте пред напълно различни компании, които няма как да разберат за този ваш малък, енергоспестяващ трик.

Респективно да изчислим броя на важните тоалети и колко чифта обувки ще влязат в ротация, за да няма ексцесии. Задължително си купувате нещо ново и уникално красиво, защото го заслужавате и защото без това празникът няма да е празник!

Още няколко малки неща като може би чантичка clutch, която ще придаде изисканост дори и на по-семпъл тоалет (който вече имате в гардероба) и най-вериятно чифт нови обувки в актуален цвят. Бих препоръчала един чифт телесен цвят "nude", които са безумно актуални в този сезон, но и по принцип са. Никога няма да излязат от мода и се комбинират с абсолютно всеки цвят рокля или панталон, а върху червено стоят неотразимо (за справка - Наградите Oscar, червения килим, google и т.н.)

 - Да определим на колко скъпи свои хора трябва да купим подаръци и колко можем да си позволим да отделим за всеки. Внимавайте впоследствие да не нарушавате общата сума, дори и помежду да има малък толеранс при всеки един от тях. Не се поддавайте на силната емоция, когато се влюбите в нещо, което ще бъде супер подходящо за някого, или ако го направите, балансирайте с последващия избор. Помнете, че избягването на стреса, ще направи Коледата много гладка! А това е важно за вашето самочувствие, излъчване и цялостно настроение.

Започнете отсега да се интересувате от изкусителни рецепти за празничната вечер. Имате достатъчно време да експериментирате отрано, за да може всичко да е тип-топ, когато настъпи важния момент. Ако очаквате гости и искате всичко да е перфектно, този малък трик ще помогне много. Всички списания този месец ще изобилстват от рецепти и великолепни идеи за аранжиране на масата, а защо не и други, по-любовни изненади, но за това има време...

И когато сложите всички карти на масата, направете ориентировъчно изчисление колко ще струва всичко, разграфете си бюджета в тефтерче и действайте смело според плана. Казват, че най-добрите изненади, са планираните изненади, и силата на спортистите, спечелили олимпийски медали е в това, че първо в ума си са изминали цялото разстояние до финиша, и когато е дошъл ред на същинското състезание, са изпълнили задачата си със завидна лекота.

Точно такава ви пожелавам да бъде вашата предстояща празнична поредица - един страхотен декември, осветен от мигащи лампички върху коледната елха, красива музика с гласа на Франк Синатра, мирис на канела и стафиди, много усмивки, страхотни подаръци, избухващо шампанско, вашата безупречна красота, която не спира да предизвиква възхищение и накрая една сладка въздишка: "Струваше си всеки миг подготовка!"

Е, броенето започва 10-9-8-7...

Успех и готино настроение!

Truly Yours,

G.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти