Как можем да променим всичко?

ЛиЛана
Снимка: Костадин Кръстев – Коко

Лилана

Належаща работа, крайни срокове, проблеми, телефонни разговори, кафета, клюки – все спешни и неотложни задачи, които запълват ежедневието ни и които са пречка пред понякога така желаната промяна. Било то в личния или в професоналния ни живот.

Спешните ни ежедневни занимания са тези, които ни пресират, тези който предизвикват нашата активност; това са тези занимания, които обикновено са свързани с другите хора, а не с нас самите.

Истински важните неща изискват повече инициатива, защото те не ни пресират директно. За истински важните неща понякога не достига време.

Ако трябва да направите нещо за да допринесете за голяма позитивна промяна в живота ви, какво ще е това нещо?

Скоро попаднах в една книга на интересна матрица за управление на времето.

Сега, ако сте си отговорили на по-горния въпрос, може да погледнете картнинката и да прецените реално колко време отделяте от ежедневието си за постигане на тази промяна или цел.

Отделяте ли поне 1 час дневно?

Създателят на тази матрица цели да покаже как повечето от нас, които искаме да променим или постигнем дадена цел, сме концентрирани в дейности, които не само, че не ни носят нищо, но и продължителната активност по тези занимания създава цикъл.

Само ако се концентрираме върху неспешните и важни неща (Квадрант 2) можем да постигнем баланс, дисциплина, контрол и да намалим влиянието на спешните, важни, често пресиращи и носещи стрес дейности (Квадрант 1).

Пишете на Лилана на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти