Как да контролираме сънищата си?

Как да контролираме сънищата си?
Снимка: Личен архив

Лилана

Ако сънищата имат нещо общо с бъдещето, то можем ли да се научим да ги контролираме?

А ако можем да ги контролираме, не значи ли, че по–скоро те са резултат от миналото ни? Все пак как да се научим да мечтаем съзнателно насън?

Предполагам, че поне един път в живота на всеки се е случвало след като се събуди, да потърси в съновник какво означава сънят му. Въпреки че наистина не вярвам в пряката връзката на сънищата с бъдещето, случвало се е да проверявам тяхното значение.

Но какво означава, ако умишлено ги създаваме или контролираме? Значи ли, че можем да предопределим бъдещето си? Естествено, че по–скоро такава пряка връзка най–вероятно няма, но ако се научим да го правим, може просто да се научим да мечтаем, което със сигурност би се отразило и на бъдещето ни. 

Как започнах да контролирам сънищата си?

Принципно имам страх от високо и не бих скочила от небостъргач дори с бънджи, но в съня си успях да преодолея този страх и то напълно съзнателно. Катерех се по стълбите на 200-етажна сграда и в един момент се запитах защо не ползвам асансьор. Просто такъв нямаше!

И така, след като стигнах до 50 етаж осъзнах, че най-вероято е сън, още повече, че не ми се случва в реалния живот сериозно да се питам нещо дали е реалност или не. Озовах се на покрива на сградата, погледнах надолу и си казах, че сега е моментът да преодолея страха си. Въпреки процента вероятност да не е сън, просто скочих и полетях. 

Оттогава реших да си правя повече експерименти в съня си, но едно от най-трудните неща е да осъзнаеш, че сънуваш. Аз открих как да го правя за себе си. В деня си поне един път се питам дали това, което ми се случва, е сън и така си създадох навик, който постепенно стана и част от съня ми.

Наистина е страхотно да можеш да живееш един паралелен, напълно създаден от теб свят, където материята не е пречка и където можеш да преодолееш и най-големите си страхове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти