Интуиция за идиоти

Ива Екимова
Снимка: Емил Колев/ HiLife

Ива Екимова

Сега, ако се разтърся в мъдрите сайтове и още по-мъдри книги, навярно ще открия ултимативната дефиниция за интуиция, но нищо подобно няма да направя.

Интуиция би трябвало да е онова чувство, което те кара да тръгнеш в различна от планираната посока и да правиш неща, за които после разумът ще те направи на пух и прах, но на теб изобщо не ти пука.

Интуиция е това, което приписват на жените, когато нямат никакво друго обяснение за хаотичните им и на пръв поглед напълно налудничави действия. Интуиция е онова, което израстваме, горе долу като дрехите, които пращаме на по-малките си роднини, като шарката, кривите зъби и сприхавия нрав.

Интуицията е онова, което пази най-беззащитните от най-страшното и най-често го приписват на майките. Даже има една тъпа поговорка: „Не дай, Боже, да ти се случи това, от което майка ти най-много се притеснява”. Да, притеснението е форма на интуиция. Няма как да си го обясним по друг начин.

Ето тук е мястото на революционното откритие. Интуицията не е само за деца, майки и вещици. Интуиция имат и мъжете.

Какво е обяснението на внезапното обаждане, докато си говориш с приятелки за други мъже? Не е ясно и какво го кара да влиза в стаята, след като от няколко часа си е легнал, докато гледаш клипче, което не би му показала. Науката мълчи по въпроса за внезапната му поява в офиса с букет цветя, когато се гласиш да излезеш с онзи секси колега, без в главата ти да отеква сватбения марш... за пореден път...

И от мен да знаете - абсолютно, ама никак даже, няма как да ти подари подарък, след като сте се карали в продължение на една седмица, а скандалът е провокиран от теб. Причината – гледаш да не ти е гузно за това, че си позволяваш флирт с неочакван край.

Освен това, как така става, че няколко вечери подред се прибира след теб и единствената, в която решаваш, че е твоя ред да се забавляваш навън, той вече е по домашни дрехи, даже е направил салата и ти е сипал виноПознахте. Интуиция!

Има и още. Когато той е в командировка, а ти в отпуск – въпросът защо двете са в дисонанс е обект на друга тема. Неминуемо в моментите, когато ти си на „масаж”, той е в кафе пауза и започва да звъни, ей така, за да те чуе.

Как иначе да си обясним защо, когато батерията на телефона ти падне и си го оставила да се зарежда в другата стая, се оказва, че ти е звънял 54 пъти, което е гарнирано с всички останали въпроси, чиито отговори звучат нелепо - независимо, че са истина.

Пишете на Ива Екимова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти