Няколко съвета за тези, които ще пътуват в компанията на децата си по празниците

Мамо, кога потегляме
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много деца и родители ще се отправят към различни по-близки и далечни дестинации покрай Коледа и Нова година, но имайте предвид, че точно по това време на сезона хората масово пътуват, а предварителната организация на вашата ваканция само ще ви спести допълнителен стрес и ненужна суматоха.

* Ако отивате на екскурзия, търсете хотел, който предлага семейни отстъпки като безплатна закуска за децата или намаление в цената на нощувките.

* Независимо колко ще трае самото пътуване, децата бързо могат да се отегчат от продължителното седене на едно място. Затова вашата задача е да заредите колата с различни пъзели, mp3 плеър или някакъв вид електронна игра, чрез които малчуганите да се разсейват. Само не им давайте всички пособия накуп, а едно по едно, за да не им доскучаят прекалено бързо.

* За пътуващите с кола, подготовката на возилото е от важно значение, особено с зимните условия на пътя. Проверете гумите, двигателя, антифриза, водата и не забравяйте да се снабдите с пособия за почистване на лед от прозорците. За всеки случай се запасете и с одеяла, докато чакате пътна помощ, ако евентуално закъсате на пътя.

* Заредете мобилните си телефони, а ако имате резервен вземете и него, за да сте откриваеми във всяка една ситуация.

* За тези от вас, които ще се возят със самолет е удачно да са на летището поне час и половина преди самия полет. За да намалите стреса у мъника, му разкажете по забавен начин какво предстои да се случи на борда на летателната машина. Не пропускайте още лакомствата и игрите, защото дългото чакане на летището никак няма да се понрави на детето ви.

* Винаги имайте едно наум, че малчуганите бързо се обезводняват, така че соковете и пълните бутилки с вода трябва да са неизменна част от багажа ви.

* Бъдете внимателни и като цяло избягвайте по-дългите дестинации. Би било чудесно, ако можете да заведете вашия син или дъщеря на някой екзотичен остров, но тези дълги полети биха били прекалено стресови за невръстното ви дете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти