Как би изглеждала Коледа в очите на един мъж

Традициите не са това, което бяха
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според британско изследване, в което са участвали над 2000 мъже, близо една трета от тях отговарят, че не са особено доволни от цялото суетене и изтощителни приготовления, съпътстващи Коледа и Нова година.

Болшинството от тях за посочили своите партньорки като основни виновници, тъй като именно те харчели много излишни средства за подаръци и непрекъснато изнервяли ситуацията с купищата задачи, които трябва да бъдат свършени.

Мнозина от анкетираните пък никак не си падали по традиционното празнуване на Коледа и ако зависело от тях биха направили някои драстични промени в общоприетите обичаи.

Така например 50% от запитаните никога не биха изпратили коледна картичка, защото това отнемало прекалено много усилия и време. 25% от участниците в анкетата пък биха заменили пуйката от коледната трапеза с пържола и пържени картофи или готова храна от магазина.

Експертите, организирали проучването, са на мнение, че все повече мъже имат собствено виждане за празника, а не остават като странични наблюдатели, които непрестанно мрънкат.

"Увеличава се броят на семействата, залагащи на собствената си интерпретация относно Коледа и начина, по който искат да прекарат празника", заяви говорител на асоциацията, инициирала изследването.

Другата промяна, която се забелязва е, че масово родители карат децата си да помагат в приготвянето на коледните ястия, а също в избора и опаковането на подаръците.

Резултатите от проучването заключват, че повече от половината представители на силния пол биха останали вкъщи по празниците, за са избегнат претъпканите магазини и изнервящите пътувания, 44% пък не биха поканили родителите на жената до себе си на гости за Коледа, а 66 на сто коментират, че семейните им задължения са техният най-голям приоритет по време на празничния период.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти