Екологично чиста Коледа

Давам ви зелена светлина
Снимка: netinfo

Дали покрай цялата тази пъстрота на опаковки, панделки, подаръци и суматоха от пазаруващи хора, съпътстващи коледните и новогодишни празници, някога сме си давали сметка, че някой някъде страда заради цялата тази бляскавост.

Оказва се, че "този някой" всъщност е околната среда, като само в САЩ всяка година в дните между Коледа и Нова година се изхвърлят над 25 млн. тона допълнителен боклук. Същият е натрупан единствено от опаковъчни материали, използвани за украсяване или влагане на подаръци.

Ако тази година искате да сте малко по-приятелски настроени към майката природа, може да вземете някой от следващите съвети присърце.

* Огромно количество от опаковъчни ленти отива на боклука с всеки празник. Нека и ние допринесем за редуцирането на този проблем, аранжирайки подаръците с ленти и панделки от миналата година, а защо не и с помощта на някаква друга ненужна вещ от дома ни като изкуствено цвете, шарена връв или парче плат, с които съвсем успешно може да декорираме подаръците под елхата.

* Опаковъчната и лъскава хартия безспорно е красиво допълнение, но ако я заменим със страници от стар календар или списание, ще спестим хартия, която е достатъчна, за да покрие 45 хил. футболни игрища.

* Ако все пак твърдо държите на нова опаковка, използвайте такава, която е произведена от рециклирана хартия. Постарайте се след разопаковане да не изхвърляте хартията в камината, защото боята, която тя съдържа, отделя вредни химикали при горене.

* За елхата няма какво да ви увещаваме колко по-добре е да изберете изкуствения й вариант, спестяващ изсичането на гори, чистенето на иглички от пода и не малко средства (заради нейната многократна употреба).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти