Как да разделим подаръците по равно

Да разделим подаръците по равно
Снимка: netinfo

През 2009 година Дейвид Лоусън и Рут Мако - английски професори, публикуваха своето проучване за родителите и любовта им към децата.

Учените са изследвали 14 000 семейства и на базата на събраните и анализирани резултати, те установяват, че по-големите деца са по-обичани и обгрижвани от по-малките. Звучи невероятно, нали?

От проучването става ясно, че на големите деца се обръща повече внимание, отколкото на по-малките, в резултат на което първите развиват по-висок коефициент на интелигентност.

Според резултатите представени от Лоусън и Мако, всяко следващо дете в семейството получава по-малко внимание от предходното. До известна степен това звучи нелогично, тъй като всички се радват и обръщат повече внимание на мъниците в семейството, даже много често те са по-глезени от другите.

Според някои психолози родителите даже отглеждат по-добре вторите и третите деца, отколкото първите, тъй като вече имат опит в грижите и възпитанието.

Независимо каква е истината, най-важно е децата да бъдат обичани по равно и да няма любимци в семейството. По време на коледните и новогодишните празници е най-добрият момент да покажете на децата ви, че нямате фаворити и имате достатъчно любов и грижа за всяко едно от тях. Ето и няколко съвета как точно да направите това.

*Погрижете се никое от децата да не получи по-голям или по-хубав подарък от другите. За целта може да се наложи да говорите с роднините ви и какво смятат те да подарят на малчуганите.

*Отговорете сами на себе си напълно честно на въпроса дали самите вие нямате любимци и дали случайно не обръщате повече внимание на едно от децата за сметка на другото.

*Не забравяйте, че всяко дете има нужда от индивидуален подход и разбиране. Не очаквайте братята и сестрите да са еднакви. Те може би имат нужда от различен подход от ваша страна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти