Как да облекчим алергията към своите домашни любимци

Вече мога да си отдъхна
Снимка: netinfo

Човек може да е алергичен към почти всичко от обкръжаващата го среда, но когато това състояние е причинено от нещо толкова свидно като домашният любимец, положението съвсем се усложнява, защото хем искате да сте неразделни с него, хем от присъствието му ви призлява. Затова е добре да реагирате бързо, за да не се измъчвате взаимно.

Чист и спретнат
Повечето алергени се намират в козината на кучето, затова е наложително да го къпете редовно (1-2 пъти месечно), но без да прекалявате, за да не премахнете естественото омазняване на кучешкия косъм, което действа топлоизолиращо. Нека вашият ветеринарен лекар ви препоръча най-подходящия шампоан според породата на четириногия симпатяга. Също така не забравяйте да решете кучето си редовно (но навън или на терасата), за да отстраните излишните косми.

Достъпът забранен
Ако имате обострена алергия, отделете една стая от жилището си, в която кучето или котката да няма достъп. Най-удачно е това да бъде спалнята, за да имате по-спокоен сън.

Перфектната домакиня
Поддържането на дома ви в хигиенизиран вид ще ограничи факторите, активиращи вашата алергия. Използвайте прахосмукачка, а не метла, за да сте сигурни, че прахът и космите са отстранени напълно, а по-честото включване на пералнята пък е задължително за всички покривки, завеси и завивки, до които любимецът ви има достъп.

Какво да избера
Смята се, че по-малките породи кучета и тяхната козина е хипоалергенна в сравнение с по-големите им като размери събратя. Така че, ако вече сте констатирали алергичното ви състояние, най-добре се консултирайте със съответния специалист, ако сте решили да си вземете домашно животно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти