Как да боядисваме дома си с по-малко усилия

Специалист по всичко
Снимка: netinfo

Ремонтите и освежаването на дома са процеси, чиито краен резултат в повечето случаи радва окото и самочувствието ни. Но докато стигнем до този етап има определено количество къртовски труд, което може да се окаже безкрайно, ако не въведем стриктна организационна политика относно ремонтните дейности.

Сега обръщаме внимание на частта с боядисването и няколко прости идеи, с които да го превърнете в по-приятно занимание.

* Потапяйте само една трета от космената част на четката в кутията за боя. Не си мислете, че ако четката поема по-голямо количество боя, покриването на повърхностите и стените ще се ускори. Така и самата четка ще се радва на по-дълъг живот, защото почистването от боята ще е улеснено заради ограничената зона на зацапани косми.

* Хубаво отстранявайте боята от ръба на кутията (с помощта на отверка или друг остър предмет), за да сте сигурни, че капакът ще прилепне плътно, запазвайки трайността на продукта.

* Дръжте водноразтворимите бои на места със стайна температура, за да не замръзнат.

* Ако не ви се занимава с чистене на четки и валяци, ги сложете в найлонов (но херметически затворен) плик, с който да престоят няколко часа във фризера. След това боята много по-лесно ще може да бъде премахната от инструментите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти