Как да направим лесен график за почистване на дома

Образцов дом
Снимка: netinfo

Вечно ни се иска частта с чистенето на жилището да бъде отмита като случване в нашия живот, но в един момент пълната мивка с чинии или дрехите, които са навсякъде из къщата, но не и в гардероба са неща, напомнящи ни, че няма как да избягаме от домакинските си задължения.

И все пак, ако предварително си съставим план и разпределим поне някаква част от дейностите между всички вкъщи, ще пропуснем трупането на цялата черна работа наведнъж и само върху един човек.

В центъра на събитията
Като за начало поставете листа или календара със съставените задачи на видно място и с достатъчно голям и ясен шрифт, за да няма извинения от типа "Не знаех, че днес е мой ред да измия съдовете".

По ред на номерата
Напишете списък, включващ целия набор от задачи, които трябва да бъдат изпълнени за всеки един ден от седмицата, за да има баланс и групиране на задълженията, щадящ оскъдното ви време.

Какво ти се падна
След като знаете какво трябва да се свърши е време да уведомите вашите близки за коя домакинска работа ще бъдат отговорни през следващите седем дни. Ако имате невръстни малчугани, поне се старайте да ги накарате да си оправят леглата и да поприберат някоя и друга играчка.

На час по лъжичка
Така или иначе през седмицата повечето от нас са заети с работа, затова оставете прахосмукачката и прането за уикенда, а по-дребните неща отметнете през делниците.

На печелившите честито
Всяка неприятна дейност може да бъде свършена по-лесно и бързо с изпитания метод на поощряването. Именно по този начин вашите хлапета ще спрат да мрънкат, че всеки ден са задължени да изхвърлят боклука или веднъж сте ги накарали да прострат дрехите, а чисто и просто ще приключат със заръчаната работа в замяна на това да ги заведете на кино или пък на сладкарница, за да възнаградите общите усилия по превеждането на жилището в безупречен вид.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти