Как да съчетаем шапката и косата

Как да съчетаем шапката и косата
Снимка: iStock/Getty Images

Шапките са прекрасен аксесоар и има разнообразни модели както за топлите, така и за студените месеци.

Шапката може по прекрасен начин да допълни визията ви, да скрие косата, когато тя не изглежда добре и не може да се справите с нея, както и да предпази кожата на лицето от силните слънчеви лъчи.

Тъй като вече лятото е зад гърба ни, силното слънце не е притеснително. Проблемът е силният вятър и студеното време, които се отразяват не добра върху косъма.

Шапката обаче е решение за редица от тези проблеми. Тя ще защити косата ви от атмосферните влияния, освен това ще ви спаси от силния вятър, който разпилява кичурите ви.

Снимка: iStock/Getty Images

От друга страна обаче, ако ползвате редовно шапки, има няколко неща, които е добре да знаете.

Като начало, ако косата ви не е напълно изсъхнала и сложите шапка, то прическата ви ще се оформи именно по нея. Също така е много вероятно да се сплеска и да се лишите от обем.

За да избегнете това, първо изсушете косата.

Използвайте четка с по-голям диаметър и навивайте на нея целия кичур до края, като може да добавите обем в корените. Друг начин, за да запазите прическата и да предадете обем е да използвате сешоар с дифузер.

Ако обикновено изправяте косата с преса, то за създаването на обем е най-добре да провеждате процедурата с наведена напред глава.

Също така може леко да топирате кичурите. Затова използвайте плосък гребен с големи редки зъбци. Топираните кичури трябва да обработите в корените с лак за силно фиксиране и да пригладите с гребена отгоре.

Най-добре се поддържа обема след боядисване или къдрене. Съществуват редица прически, които може да носите с шапка, без това да създава особени проблеми

Снимка: iStock/Getty Images

Преди всичко това са късите подстрижки, които не се нуждаят от съществено изправяне след свалянето на шапката, а също и прическите-трасфромъри, които може лесно да се приведат във вид и да им се придават различни вариации.

При свалянето на шапката много от нас се сблъскват със статичното електричество – косъмчетата се разлитат в различни посоки, "прилепват" към гребена и не искат да заемат желаната форма. 

Снимка: iStock/Getty Images

Обикновено при статичното електричество се препоръчва да се използват балсами за коса, въпреки това както показва практиката, те помагат не на всички.

Най-добре този проблем решават шампоаните и балсамите, предназначени за суха и увредена коса, в чиито състав влизат масла. 

Много от тях са природни антистатици – например розовото и лавандуловото. Затова преди да разрешете косата се препоръчва да нанесете няколко капки такова масло на четката или гребена. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти