Как да си направим пудра захар

Как да си направим пудра захар
Снимка: Thinkstock

На всеки му се е налагало понякога да ползва пудра захар. Има сладкиши, които просто са незавършени, ако не бъдат поръсени с пудра захар. 

С помощта на Gotvach.bg, ще ви дадем лесен съвет как сами да си направите пудра захар. Всичко, от което ще имате нужда е малко свободно време, желание и известно количество обикновена кристална захар.

Кристалчетата на захарта трябва да са по-ситни, за да получите хубава пудра захар.

Така няма да развалите кухненските уреди, с които ще получите пудрата захар, а освен това ще направите пудра захар, която ще е много фина.

Пудра захар ще получите много лесно с помощта на блендер.

Изсипете в блендера необходимото количество захар, което ще ви е достатъчно за приготвянето на желания от вас десерт.

Трябва да мелите захарта не по-малко от една минута, докато не получите фина пудра захар.

Добавете малко ванилия, за да получи по-интересен и приятен аромат и вкус.

Можете да добавите също така канела.

Този метод е много практичен за десерти, които изискват и пудра захар, и канела. Когато използвате смесените продукти, ще се получи по-силен аромат.

Пудра захар можете да получите и с помощта на чукче и хаванче. Достатъчно е да изсипете малко количество захар в хаванчето и да я счуквате с чукчето до получаването на фин прах.

Изпитан старинен метод е правенето на пудра захар с помощта на стъклена бутилка. Необходими са един вестник и една плътна стъклена бутилка.

Захарта се слага между две страници от вестник и като се използва бутилката като точилка, захарта се превръща във фин прах.

С помощта на мелничка за кафе също можете да получите пудра захар. В мелничката се слага захар, която я напълва не повече от половината. Ако пудрата захар не се получи достатъчно фина, трябва да се смели още малко.

След като получите пудра захар, пресейте я през ситно сито. Ако ви остане неизползвано количество, изсипете пудрата в стъклен съд с капак, за да не попада влага. Задължително е да пресеете пудрата захар през сито, за да не се слепва.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти