Как да си направим колие и пръстен от хартия

Как да си направим колие и пръстен от хартия
Снимка: netinfo

Преди няколко месеца писахме за квилинг техниката, при която може да сътворим чудеса с помощта на малко цветна хартия, ножица и здраво лепило. Е, дойде време пак да се доверим на артистичния и необятен потенциал на този древен метод, за да се сдобием с колие или пръстен, носещи нашия авторски почерк.

От вас искаме само да се снабдите с разноцветни листове хартия (най-добре е те да са формат А4), секундно лепило, безцветен лак за нокти и ножица.

В първата стъпка отрежете лентички с дебелина между 3 и 7 мм. Дължината им обаче ще зависи от това – колко голям искате да е диаметърът на хартиените кръгчета, които ще навиете и използвате в композицията на бижуто.

След като направите приличен брой кръгчета по отношение на размери и цветове, се заемете с тяхното залепване едно до друго в каквато форма си поискате.

Когато лепилото изсъхне, минете цялата хартиена повърхност на бъдещия аксесоар с безцветен лак за нокти, за да изглежда той по-бляскав, а и да му придадете нужната водоустойчивост.

Накрая остава да залепите хартиения шедьовър върху пръстен или да прикрепите метално ушенце към него (снимка 1), с което да го нанижете на верижка, корда или връв, за да придобие вид на завършено и изящно колие (снимка 2).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти