Как да си изберем пълнозърнест хляб

Влюбени в здравето си
Снимка: Thinkstock

Огромният асортимент от предлагани на пазара видове хляб може да обърка и най-изтънчения познавач, затова ни се иска да споделим няколко съвета, които ще ни помогнат да подберем по-здравословния вариант на този толкова популярен продукт.

* Винаги търсете хляб, който съдържа по-висок процент цели зърна от съответната житна култура, защото зърнената обвивка (която се отстранява при добиване на бяло брашно) е тази, снабдяваща ни с полезни съставки като протеини, фибри и витамини от група B.

* Хлябът, включващ няколко вида зърнени култури, не винаги е здравословен. Много често такива продукти съдържат зърна, при които е отстранена обвивката, така че в този случай четете внимателно етикетите.

* Гледайте за съдържанието на захар в хлебните изделия. Ако е сред първите четири изброени съставки, по-добре се спрете на друг тип хляб.

* Не пропускайте да следите и за високия процент фибри в хлебните продукти. Търсете разновидности, които съдържат поне 1,5-2 г фибри в една филия.

И помнете, че не е добре изцяло да премахнете консумацията на хляб от своето меню, а да изберете такъв, който отговаря на повече здравословни изисквания.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти