Как да предпазим косата си от слънцето

Сламената шапка е точният аксесоар, който ще скрие косата ви от вредните ултравиолетови лъчи
Снимка: Getty/Guliver

Лека-полека отпускарското настроение превзема по-голямата част от ума и тялото ни, а за това е виновно великолепното време навън, което все по-често ще ни съпътства през следващите месеци, стига разни бури и гръмотевици да не помрачават китното ни настроение.

Това обаче автоматично означава, че косата ни постоянно ще бъде атакувана от изсушаващото и ултравиолетово влияние на слънчевите лъчи.

Ясно е, че никой не се радва на изтощени и накъсани кичури, затова ви даваме зелена светлина да се подготвите още отсега, с което блясъкът и цветът в косите ще ви следват по-дълго от очакваното през летния сезон.

* Ако косата ви е боядисана съвсем скоро, то най-добре я прикривайте под проветрива шапка, с което ще защитите цвета й, а освен това ще се предпазите от слънчасване и изгаряне на лицето.

Най-добре е да се боядисате поне седмица преди да заминете на море, за да може тонът на косата да се фиксира.

* Шампоаните под формата на спрейове, които се нанасят върху суха коса, са много удачен вариант за бързо освежаване на прическата. Вече се предлагат шампоани и балсами с UV защита, така че се възползвайте от тяхното действие час по-скоро.

* След като излезете от басейна или морето, е важно да измиете косата си под чиста, течаща вода, за да премахнете солта или хлора. Ако наблизо няма източник на бистра вода, по-добре сложете гумена шапка или не потапяйте косата си в морето, респективно басейна.

* Бъдете предпазливи и избягвайте употребата на прекалено много стилизиращи продукти като гел, вакса, пяна и лак. Слънцето загрява още повече тези изкуствени съставки, което допълнително изгаря и уврежда косъма.

* Хидратацията на косата е задължителен елемент от нейната грижа, особено през топлите месеци.

Вижте и нашето предложение за ефикасна маска за коса ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти