Как да подредим гардероба си

Как да подредим гардероба си
Снимка: Thinkstock

Пролетта всеки момент ще покаже, че времето й е дошло, но покрай усмихнатото изражение от първите по-топли слънчеви лъчи много от нас намусено се сещат, че и домът трябва да се отърси от зимната депресия, като бъде освежен и щателно почистен от сръчните ни ръце.

За да сме по-добронамерени, ви предлагаме най-напред да се заемете само с гардероба, а за другите части и помещения се запасете със сили и разпределете хигиенизиращите задачи за следващите уикенди.

Всички навън
Ако досега сте натъпквали дрехите си по рафтовете с единствената цел да успеете да затворите гардероба, без купчината блузи, панталони и поли да ви залее като морска вълна при черен флаг, то е крайно време да смените тактиката.

В първото действие от плана ще трябва да опразните всички части на скрина, за да започнете  операцията по подреждането на чисто. Не се колебайте и дарете или изхвърлете онези ненужни облекла и обувки, които все си обещавате да сложите, но така и не излизат от пределите на гардероба ви години наред.

Разделителна способност
При самото сортиране и подреждане е най-важно да поставите на видно място всички онези дрехи, които са ви любими и носите най-често, за да не ви убягват от погледа. Тоалетите, които обличате по-рядко отделете на друг рафт или закачалка. Разбира се, обособяването според вида на дрехите е най-функционално, затова се придържайте към този вариант, за да няма после гневни изражения и суматоха от типа "къде се дяна зеленият ми панталон".
 

Максимална вместимост
Недостигът на пространство е проблем при всяка втора жена, така че, ако вашият гардероб сериозно отеснял, съберете всички зимни дрехи и ги складирайте в мазето или тавана, но не забравяйте да ги пакетирате качествено (чувалите от сезал са идеални за целта), за да не мухлясат. За шапките резервирайте някоя стенна закачалка, а обувките съхранявайте в кутии, за да запазите чаровния им вид.

Как да подредите бельото си по конец

Как да организираме гардероба си

Защо да правим пролетно почистване на гардероба ни

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти