Как да пазаруваме успешно в супермаркета

Как да пазаруваме успешно в супермаркета
Снимка: Thinkstock

Пазаруването в хранителните магазини за някой може да е удоволствие, но за друг да е истинско мъчение. Важното обаче е да свършите работата и да не пропуснете да купите нещо важно.

Ето ви няколко съвета как да го постигнете.

Като начало си подгответе списък с всичко необходимо. Дръжте листче или тефтерче някъде под ръка и веднага щом се сетите, че имате нужда от нещо, си го запишете, за да сте сигурни, че няма да забравите за него.

След като списъкът е готов, седнете и го препрочете още веднъж. Със сигурност е доста дълъг и ако го изпълните целия, ще оставите малко състояние в магазина. Затова го редактирайте и премахнете излишните неща от него.

Както не веднъж сме ви съветвали, никога не пазарувайте храна на гладен стомах. Това само ще ви накара да се засипете с какви ли не излишни и в повечето случай нездравословни продукти.

Освен това преценете горе-долу стойността на нещата, които искате да купите и парите, които имате в себе си, за да не се сблъскате с неприятна изненада на касата.

Когато купувате млечни продукти винаги старателно проверявайте срока на годност. Освен това взимайте от по-вътрешната част на хладилните витрини, за да сте сигурни, че храната не се е развалила.

Кутиите с яйца задължително се отварят и проверяват да няма някое счупено.
Когато избирате плодове и зеленчуци, подбирайте внимателно. Честа практика е по-старите да са сложени най-отгоре като се разчита, че вие просто ще ги грабнете без да погледнете.

С биопродуктите отново трябва да се следи срока на годност и състоянието на стоката, тъй като цената им е по-висока и това понякога ги заплашва от застояване.

Не грабвайте веднага първото, което видите. Ако сте в по-голям магазин, се огледайте добре, прочетете съставките на етикета, проверете цената и качеството и количеството, което получавате срещу нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти