Как да оформим сами веждите си

Как да оформим сами веждите си
Снимка: Thinkstock

Очите са може би най-изразителната част от женското лице. Веждите от своя страна са като рамки на лицето, те придават баланс и играят огромна роля за красивото излъчване. 

Не всички дами обаче успяват да оформят и поддържат качествено веждите си. Винаги можете да отидете на козметик, който ще свърши това вместо вас, но защо да прибягвате до този вариант, който коства време и пари, когато можете да се справите и сами у дома.

С помощта на Kozmetikata.com ще ви дадем няколко съвета как да придадете хубава форма на веждите и те да изглеждат по най-добрия начин. 

Инструментите, които са ви нужни, са известни, като само към пинсетата и огледалото ще добавим и дезинфекциращ лосион.

Голямото огледало помага, за да са свободни ръцете ви, и за да виждате двете очи едновременно. Осветлението трябва да е силно, желателно да се прави корекцията на дневна светлина.

Почистване
Техниката за оформянето на веждите не е сложна, но има и няколко трика. Косъмчетата е необходимо да се захващат максимално близо до коренчетата, със свободната ръка опъвате леко кожата и дърпайте рязко.

Старайте се да захващате само по едно косъмче и не бързайте. За обезболяване може да използвате всякакви горещи компреси (те разширяват порите и косъмчетата излизат по-лесно), или точно обратното - обработвайте зоната с парченце лед (студеното също е добър способ за обезболяване).

Създаване на форма
Класическите "идеални" вежди са построени на базата на три основни линии, прокарани през всяка част на лицето. За да се определи точната форма, където трябва да започват, завършват и където е най-високата извивка, трябва да прокарате тези линии по лицето си. Това може да направите с помощта на молив.

Наложете го на лицето, така, че да мине през изброените точки, и отбележете пресечните му точки с линията на веждите.

Първата линия минава от най-външната част на ноздрите към вътрешния край на очите. В точката на пресичане на тази линия с веждата е необходимо да да се удължи вертикално. И така получавате началото на линията на веждите. Всички косъмчета, които са извън нея, в посока към носа, подлежат на отстраняване.

Втората линия също започва от външната част на ноздрата, но завършва при външния ъгъл на окото. Точката на пресичане с веждите – е крайната точка на веждите ви. Ако извън тази линия има останали косъмчетата, те също трябвада се премахнат.

Ако естествената ви вежда е къса и не стига до тази точка, то ви е нужно да коригирате това при гримиране.

Третата линия минава през дъгата на веждата, когато гледате направо. Тя започва, както и всички останали, от ноздрата, а точката напресичане е мястото с най-голямата извивка, и най-високата точка на веждата.

Отстранете косъмчетата вляво и вдясно от контролните точки, както и тези под и над линията на веждите, които изкривяват извивките им, за да се предаде окончателния им контур.

Не се увличайте в прекаленото отскубване на косъмчета, даже ако смятате, че веждите са широки и гъсти. Когато отскубнете няколко косъма на едната вежда, направете същото и на другата, иначе ще получите две съвсем различни една от друга извивки.

Погледнете в огледалото. Веждите трябва да са симетрични.

След отстраняването на определен брой косъмчета, направете малка пауза, за да почине кожата, тъй като за нея това е голям стрес. 

След това продължете, докато сметнете, че сте постигнали своята идеална форма. Когато приключите с отстраняването косъмчетата, намажете с дезинфекциращ лосион.

Можете да нанесете и крем, а още по-добре е гел, който съдържа алое.

Не забравяйте, че формата трябва да се поддържа редовно, като през няколко дена отстранявате израсналите косъмчета.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти