Как да изберем правилния цвят фон дьо тен

Как да изберем правилния цвят фон дьо тен
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Фон дьо тенът е задължителен козметичен продукт, който всяка жена трябва да има в несесера си, дори и да не го ползва редовно.

Той изравнява тена, скрива малките несъвършенства и пази кожата от вредните слънчеви лъчи.

Много дами обаче изпитват трудности при намирането на правилния цвят фон дьо тен. Най-честата грешка е взимането на по-тъмен цвят от този на кожата. Това никак не е препоръчително, защото задължително ще се види разлика, особено с шията и ръцете.

Затова трябва да имате предвид няколко неща като отидете в магазина.

Като начало ориентирайте се към правилната консистенция. Има всевъзможни фон дьо тени – за мазна, суха или комбинирана кожа, за млади момичета, за по-възрастни дами, със светлоотразяващи частици, с матов ефект и какви ли още не. При избора се водете от типа и нуждите на вашата кожа, а не на това, което сте видели по рекламите.

След това пристъпете към тестването. Никога не си купувайте фон дьо тен без да го тествате на кожата си. Задължително нанесете малка част от него директно върху лицето си.

За целта е нужно върху кожата да нямате друг грим. Консултантката в магазина сигурно ще ви предложи да тествате цвета на ръката си, но това не е правилен подход.

Цветът на ръцете често е различен от този на кожата, а и много често ръцете ни са запотени, зачервени или изсъхнали от студа. Това ще ви заблуди при избора на цвят.

Освен това върху кожата на лицето най-добре ще усетите консистенцията на продукта.
Ако имате възможност да си вземете първо тестер на харесания цвят, ще е най-добре.

Фон дьо тенът не трябва да се събира в бръчиците, трябва да е издръжлив, да не го усещате, че е върху вас, а да бъда като втора кожа. Най-важното е да не се различава от естествения ви цвят и да не стои на петна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти